Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΝΕΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


Οσο και αν φενεται παραξενο δεν ειναι γνωστα τα αιτια τις κρισης που φενεται να εξελισεται στην λοριδα της γαζας . Οπωσ και παλαιοτερα , ετσι και τωρα ενα προυπαρχον και καλα συντιριμενο προβλημα αναζοπηρωνει το μισος μεταξυ ισραιλινων και παλαιστινιων .
Ο μεγαλυτερος φοβος απο αυτη την κατασταση ειναι η κρηση αυτη να επεκταθει επαγωγικα στην ευριτερη περιοχη της μεσης ανατολης με αποτελεσματα πολυ ασχημα αφενος μεν για τους κατοικους της περιοχης [ ισραιλινους και παλαιστινιους ] και αφετερου δε για την ιδη κτυπιμενη παγκοσμια οικονομια οπως και για την διπλωματια .
Εαν συνεχιστει αυτη η κατασταση τοτε αυτο συμαινει οτι ο αραβικος κοσμος κυνδινευει να ξεσηκοθει , συμαινει οτι ενδεχομενος να υπαρξει συραξη νατοικων στρατευματων ,σημαινει ενδεχομενος οτι εκτος των αλλων θα αυξηθει η τιμη του πετρελαιου στα υψη , οτι θα δημιουργηθουν εκατομβες νεκρων .
Οι εξελιξεις θα εμφανιστουν συντομα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι η επιρροη τους θα σταματισει εκει πιθανων τα αποτελεσματα αυτης της κρισης να ειναι ενα μονο κομματι ενος ευρυτερου παζλ το οποιο συντομα θα εκδηλοθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: