Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

to noima
















ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΥ
Η αποτροπαια δολοφωνια του δεκαπενταχρονου Αλεξη δικαιος εξοργισε ολους τους ελευθερα σκεπτομενους πολιτες . Ομως η εκδιλοση βιας στα μεγαλα αστυκα κεντρα της χωρας επισκυασε το συμβαν και δημιουργησε κλημα πολιτικης ασταθειας .
Η κυβερνηση εκανε αισθητη την απουσια της ολο αυτο τον καιρο και η αντιπολιτευση [ δηλαδι οι εκλεγμενοι εκπροσωποι των πολιτων που κοιτωνται μεσα στην βουλη ] , αντι να αναλαβει τον ρολο του ελεγκτη της κυβερνησης και του ρυθμιστη του πολιτευματος , σφετεριστικε προς ιδιο οφελος [διαφορετικο για την καθε παραταξη ] το θεμα και αγνωησε τελειος την αισχρη εξελιξη των γεγονοτων.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελεσματα ηταν η τελεια γελοιοποιηση του κρατικου μηχανισμου και κατ'επεκταση της κυβερνησης , η πληρης απαξιοση των κοματων της αντιπολιτευσης , η ενδυναμοση της ασυδοτης και ανελευθερης βιας με θυματα τους αθωους πολιτες και η δημιουργεια ενος σκοτεινου παρασκηνιου το οποιο δυνιτικα μπορει να γεννησει επικυνδινες καταστασεις με αγνωστες για την ωρα συνεπειες και προεκτασεις .
Τα σκανδαλα μειζωνως σημασιας βλ. βατοπαιδιο κ.α. παραγκονιστηκαν , οι πολιτες μπερδευτηκαν και σαστισαν και δημιουργηθικε ενα εφορο πεδιο που δυναται να φυλοξενησει ακραιες και ανελευθερες αντιληψεις.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ
Ο ατυχος νεαρος δεν ηταν ηρωας γιατι ενας ηρωας επιλεγει συνειδητα την μοιρα του οσο ασχημη και εαν ειναι ,ο Αλεξης ηταν το θυμα μιας προσχεδιασμενης εκτελεσης που σκοπο ειχε την δημιουργια των παραπανο συνεπειων αλλα πολυ φοβαμαι και πολων αλλων των οποιων οι εκδηλωσεις θα αργησουν να φανουν
Κανεις απο εμας δεν γνοριζει το ευρος και την κλημακα των ενδυναμη εξελιξεων ομως ενα ειναι συγουρο οτι μια ευνουμενη πολιτεια απετει ελευθερα σκεπτομενους πολιτες οι οποιοι γνωριζουν τα ορια τους και προφιλασουν την ελευθερια του συνανθρωπου τους ειναι αυστηροι εως και σκληροι με οποιον κυταει να υφαρπαξει απο αυτους αυτο το κεκτημενο αλλα οχι αναφερετο δικαιομα .
Δυστηχος οι εξουσια που εχουμε δειχνει οτι αυτη η ιδανικη συνθηκη ειναι μια ουτοπια απο την οποια απεχουμε πολυ ομως μονο εαν γεινει κατανοητο οτι περα απο ιδεολογιες και δογματα ο ανθρωπος οφειλει να ειναι ενα σκεπτομενο και ισχυρο ον το οποιο θα κρεινει πρωτα τον εαυτο του και υστερα τους αλλους μονο και μονο τοτε θα μπορεσει να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ελευθερες και δημοκρατικα σκεπτομενες κυβερνησεις . Οσο τα παραπανο φαινονται ψυλα γραμματα και οι πολιτες φερονται ως αναιρματιστοι και τυχοπενητες δεν μας δεινω καμια ελπιδα για βελτιοση.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Τελικα ποιος φταιει τα παιδια που δικαιολογημενα η αδικαιολογητα τα σπανε , η αστυνομια , η μοιρα , η αδικη κοινωνια , το κρατος , οι πολιτικοι , η πολιτικη , η ο προσχεδιασμος ολου αυτου του σκηνικου ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: