Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Fwd: ΑΠΟΛΛΏΝΕΙΟΙ αΓΏΝΕςΑπολλώνεια 2011 γράφει η δημοσιογράφος του Αθλητικού ομίλου Μαραθονοδρόμων: Ρένα τζωράκη - Μανουκάκη Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθησαν οι 5οι Απολλώνιοι αγώνες 2011, μια αθλητική - Φιλανθρωπική εκδήλωση προσφοράς αγάπης για τα




Απολλώνεια 2011
γράφει η δημοσιογράφος του  Αθλητικού ομίλου  Μαραθονοδρόμων:
Ρένα τζωράκη - Μανουκάκη

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθησαν οι   5οι Απολλώνιοι αγώνες 2011, μια αθλητική – Φιλανθρωπική εκδήλωση προσφοράς αγάπης για τα παιδιά του κόσμου, που διοργάνωσε   η πρόεδρος  και εμπνεύστρια  της οργανωτικής επιτροπής των  αγώνων κα Δήμητρα Τυλλιανάκη (οδοντίατρος), με την    Κ.Ε.Δ. Χερσονήσου ,τον Ροταριανό όμιλο Χανίων και Ηρακλείου, τον Όμιλο Υπεραποστάσεων  Κρήτης και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.
Σε μια εποχή, που επικρατεί, ο ωχαδελφισμός, η απαξίωση όλων των κοινωνικών , ηθικών και πολιτιστικών θεσμών, διαφθορά και σήψη παντού, υπάρχουν άνθρωποι, μέσα στο μουντό τοπίο της αδιαφορίας, της αλαζονείας της οίησης και της κομπορρημοσύνης, που ορθώνουν το ανάστημά τους σαν άνθρωποι, με την πραγματική έννοια του όρου, «άνω θρώσκω»,και αποδεικνύουν ότι είναι ταγμένοι για το Φως, και την πραγματική συναδέλφωση των λαών, που υπηρετούν την Αλήθεια , την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την παγκόσμια ειρήνη.
Τα χρήματα από τα έσοδα των αγώνων διατέθηκαν  στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο για το έργο που προσφέρει στα παιδιά της Αφρικής,, στο σύλλογο Νεφροπαθών Άγιος Ραφαήλ  και στο κέντρο ειδικών παιδιών «Άγιος Σπυρίδων, Κρουσώνα  Ηρακλείου, που κινδυνεύει να κλείσει.»
Εύγε στα παιδιά που ανέλαβαν αυτήν την διοργάνωση, σε τόσο δύσκολους οικονομικούς και χαλεπούς καιρούς, περνώντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα στην κοινωνία μας, πως τίποτε ολότελα δεν χάθηκε, και όσο υπάρχει ενότητα και αγάπη, ο κόσμος, μπορεί και πάλι να ανακάμψει και να φτάσει και πάλι η Ελλάδα μας στο βάθρο του πολιτισμού, που της πρέπει, και της αρμόζει!
Γιατί μέσα από τον αθλητισμό επιτελείται το συναίσθημα της ομοψυχίας , της ευγενούς άμιλλας, γιατί όπως τόνιζαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι: «Νους υγιής εν σώματι υγιή.»

  Σκοπός αυτών των αγώνων ήταν να προάγει μέσα από τον υγιή αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα,  το πνεύμα της προσφοράς και της ευαισθησίας για τα παιδιά του κόσμου, που υποφέρουν και πεθαίνουν αβοήθητα από πείνα, δίψα και ασθένειες!
Επίσης ο  αθλητισμός συμβάλλει στην υπερνίκηση μιας παθητικής συμπεριφοράς, που προδίδει μια εσωτερική τάση. Η αθλητική άσκηση, μέσα στα πλαίσια των αρχών του αθλητισμού, θα εμπνεύσει ετοιμότητα στο συναγωνιζόμενο άτομο, με προσοχή στο συγκεκριμένο στόχο, και προκαλεί έντονη συγκέντρωση για επιτυχία του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Είναι, λοιπόν, οι αθλητικές αξίες μια μόνιμη πρόκληση για όλους να υπερβαίνουν τα ατομικά, σωματικά και πνευματικά όρια, προς όφελος μιας διαρκούς ψηλότερης επίτευξης στον ηθικό και πνευματικό αγώνα του ατόμου.

Ο αθλητισμός, σύμφωνα με τη σύγχρονη αθλητική φιλοσοφία και αντίληψη, δεν είναι μόνο μια κατηγορία λειτουργίας και δράσης, αλλά και μια κατηγορία συνύπαρξης, συνένωσης και συναδέλφωση  απανταχού των ανθρώπων επί Γης!
Δεν ήταν μόνο μια αθλητική πρωτοβουλία, αλλά μια συνάντηση πολιτισμού και αθλητισμού! Συνάντηση του πνεύματος και του σώματος, για να μας θυμίσουν, κάτι από τα χαμένα ιδεώδη, που φθίνουν στην  υλική εποχή μας!
Μας έχουν μιλήσει εξάλλου γι’ αυτά οι αρχαίοι μας πρόγονοι , που υπερείχαν από την εποχή τους, που αν τους ακούγαμε, εμείς οι σύγχρονοι  νεοέλληνες , σήμερα ο πολιτισμός, η παιδεία  και το έθνος μας, δεν θα είχε υποστεί τέτοια ασχημοσύνη και βαρβαρότητα!
  Οι εκδηλώσεις των 5ων Απολλωνείων  άρχισαν με την 45μελή  παιδική χορωδία  «Ηχοχρώματα», του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Μαρίνας Τσαλικάκη, στην πύλη της Βηθλέεμ, στις 7.30 μμ, την Παρασκευή 30-9-2011.
Την επόμενη ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 1-10-2011 , στην αίθουσα Ανδρόγεω Ηρακλείου, διοργανώθηκε μία υπέροχη ομιλία από τον  κύριο Παπαδόπουλο, με θέμα «Η Πυθαγόρεια Φιλοσοφία ,θεμέλιο της Πλατωνικής  φιλοσοφία;, Παιδεία –εκπαίδευση του Πλάτωνα».
Την Κυριακή 2-10-2011,πραγματοποιήθηκε και ο Κνώσιος  Ημιμαραθώνιος 21.098 μέτρα , όπου συμμετείχαν 108 αθλητες από όλη την Ελλάδα . Υπεύθυνος ήταν  ο πρόεδρος του συλλόγου Μαραθονοδρόμων κύριος Καμπαξής Σπύρος, υπεύθυνο ιατρό της ομάδας, τον κύριο Μανουκάκη Δημήτρη- αναισθησιολόγο διευθυντή του Βενιζελείου.
Σ’αυτόν τον υπέροχο αγώνα ακούστηκε και ο μελοποιημένος ύμνος του αθλητισμού, από τον κύριο Νίκο Ηλιάκη, καλλιτέχνη- λυράρη του συλλόγου.
Το Σάββατο,  στις 8-10-2011 διεξήχθη :1)ΣΑΡΠΗΔΩΝΕΙΟΣ-ΦΙΛΩΝΙΔΕΙΟΣ¨αγώνας δρόμου  13χλ ,όπου συμμετείχαν 30 αθλητές από όλη την Ελλάδα  με αφετηρία  τις αρχαιότητες Μαλίων, και τερματισμό το Λιμάνι Χερσονήσου
2) 2) ΦΙΛΩΝΙΔΕΙΟΣ- ΣΑΡΠΗΔΩΝΕΙΟΣ Ποδηλατοπορία   40 ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Ηράκλειο έφτασαν στις αρχαιότητες Μαλίων και επέστρεψαν

 3) Πεζοπόροι περνώντας από τις υπέροχες δαντελωτές παραλίες των Μαλίων και Χερσονήσου   τερμάτισαν αφού διήνυσαν 13χμ
4) ) Τουρνουά Σκάκι στην ενορία Πισκοπιανού.
Επίσης την Κυριακή 9-10-2011 διεξήχθησαν  στο χώρο της πρώην Αμερικάνικης Βάσης τα αγωνίσματα: Τρίαθλο, Πεζοπορία. ,Κρητικό βόλι ,Αγώνας δρόμου 1000μ για παιδιά, Τσουβαλοδρομία,  Διελκυστίνδα. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλο αυτόν τον κόσμο που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες πίστεψαν στον ιερό αυτό σκοπό και έδωσαν το παρόν τους αλλά και ο Θεός για μια ακόμα φορά έδειξε την παρουσία του γιατί ενώ παντού έβρεχε  εκεί που γινόταν τα αγωνίσματα ήταν λιακάδα.

Τα τυχερά νούμερα από την κλήρωση είναι 15 24 41 192 351 189 184 29  190 176 422 208 186

Οι εκδηλώσεις έληξαν με ένα ξέφρενο γλέντι  στην ταβέρνα με τους υπέροχους μεζέδες Ζορμπάς του Κυριάκου Δασκαλάκη όπου ο πρόεδρος του Ηράκλειο Κάντια Γιαβρίδης Γιάννης, η Νάνσυ Βλατάκη, η Μαίρη Αρχοντουλάκη, η Δήμητρα Τυλλιανάκη και πολλοί άλλοι χόρευαν επί 6 συνεχόμενες ώρες.

Στην οργανωτική επιτροπή, εκτός  την εξαίρετη , αθόρυβη, πολυτάλαντη και δυναμική οδοντίατρο κυρία Δήμητρα Τυλλιανάκη, έλαβαν μέρος για την φωτογράφηση Μηλιαράς  Ιωάννης , Βασιλειάδη Στάθη και Μακράκης Γιώργος, για

Γραμματειακή κάλυψη Κρουσταλλάκης Παντελής, Τζωράκη Ρένα, Καμπαξή Μυρσίνη, Κρανιωτάκη Μαρίνα,  ,Πολάκη Βαγγέλη ,Μαίρη Μπαλή Στέλλα Στρατάκη .Επίσης τους συντονιστές της φιλοσοφικής ομιλίας  Φλεμεντάκη Νίκο και Τερέζα Βαλαβάνη, την μαέστρο Κουλιεράκη Ηρώ και τα μέλη της ορχήστρας, και το πολιτιστικό τμήμα του Δήμου Ηρακλείου για την παραχώρηση των αιθουσών, το Ράδιο Κρήτη, ΕΡΑ Κρήτης,Sky Kρήτης και την Κρήτη TV για την προβολή της εκδήλωσης

    Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν, στο έργο μας για την άψογη  έκβαση των αγώνων ,αθλητές, γονείς και παιδιά , τον Αντιδήμαρχο Χειρακάκη Γιώργο, την Δημοτική αστυνομία ΔΧ, την Τροχαία, το ΕΚΑΒ, τους Σαμαρείτες, την ΓΕΗ  τον ΟΦΗ στίβου, τον Πεζοπορικό όμιλο Ηρακλείου, τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίας Μαρίνας Τσαλικάκη, τον Σκακιστικό όμιλο Ηρακλείου και Χερσονήσου  Επίσης τους χορηγούς που στις δύσκολες οικονομικά   μέρες έδειξαν την ανθρωπιά τους ,τα
super market Χαλκιαδάκη το Hondos Center τα αρτοποιεία Σαβοιδάκη και Χρυστόφορου  Βενέρη  τον Τάκη Καλουτσάκη την Τυπογράφηκα, τον Νίκο Ηλιάκη, τον ηχολήπτη Αλεξάκη Αντώνη τον Ζαχαριουδάκη Δημήτρη ,Παναγιωτάκη καλλιόπη ,τα νερά ΛΥΤΤΟΣ, και την αrena sports center.

Όσο, υπάρχουν τέτοιοι υπέροχοι άνθρωποι, Έλληνες γνήσιοι ανθρωπιστές, να είστε βέβαιοι πως η Ελλάδα και μέσα από τις στάχτες της αναζωπυρώνεται περήφανη, ολόδροση και Δυνατότερη!
        Καλή σας ημέρα!

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: