Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Fwd: H παρουσίαση της μουσικοποιητικής βραδιάς στον θετρικό Σταθμό Ηρακλείου






 22-10-2011

Ο απόηχος της παρουσίασης  της μουσικοποιητικής Βραδιάς στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου
Με την γραφίδα της Ρένας Τζωράκη- Μανουκάκη:
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου, χτες βράδυ  21-10-2011, ο Βαγγέλης Σαμαράκης, ο «εποχούμενος περιπατητής», της εφημερίδας Πατρίδας, αφιέρωσε μια  μουσικοποιητική  βραδιά , υπό την αιγίδα και  προσφορά της  Λέσχης  Λάιονς Ηρακλείου.
Σε μια εποχή μαυρίλας και καταχνιάς , μιζέριας και κατάθλιψης, ο  πιανίστας μας Βαγγέλης Σαμαράκης, κατάφερε να ζωντανέψει το σβησμένο  μειδίαμα των χειλιών μας  και να παντρέψει την ποίηση την Ύψιστη ερωτική και  Λυρική τέχνη, με την μουσική και να την μεθέξει  με την μαγεία των στίχων, σε «Έπεα  Μελόεντα»!
Στη χτεσινή βραδιά, ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων Ποιητών, όπως: (Μ. Αναγνωστάκη, Ν. Καββαδία, Γ. Καλαμίτση, Λουδοβίκου  των Ανωγείων, Ε. Μωυσιάδου, Γ. Ρίτσου, Δ. Σολωμού, και  Μ. Φούμη).Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχε αναλάβει εξ’ ολοκλήρου ο κος  Βαγγέλης Σαμαράκης.
Συμμετείχαν επίσης οι : Κος  Νίκος Ματζαπετάκης, μαντολίνο,  Κα Ελένη Δελιούση, βιολί, μαντολίνο, Κα Αριάδνη Καρέκου-Βασιλάκη, τραγούδι, απαγγελία, κος  Κώστας Παντερμαράκης, κοντρα-μπάσο, Κος  Βασίλειος Νικολακόπουλος, κρουστά,  Κος Μιχάλης Καταπότης, μπουζούκι,  και Κος Βαγγέλης Σαμαράκης, πιάνο, τραγούδι.Τα κείμενα που διαβάστηκαν ήταν επιμέλεια της ποιήτριας και φιλολόγου κας : Ελένη Μωυσιάδου-Δοξαστάκη.
…Εμείς , δεν είχαμε παρά να αφεθούμε  στα κελεύσματα των Μουσών, Ευτέρπης, Μελπομένης,Τερψιχόρης, Ερατούς, και Πολύμνιας… στην μαγεία των έγχορδων και κρουστών μουσικών οργάνων , και να ταξιδέψουμε στο Χρόνο, με το σπάνιο λευκό Φως, που μας οδηγούσε η Αθανασία.
Εικόνες σπάνιες, κεντημένες με Πανσέληνους , φεγγαρόφωτα, πορφυρογέννητα ηλιοβασιλέματα, που εξιτάρουν και ανυψώνουν την ψυχή!
Ήταν , μια ιδιαίτερη, έμμεση και ποιητική φωνή ,-μια μελωδία- θα έλεγα αντίστασης, πάνω στον  Άρρην Έλλην Λόγο, που βάλλεται αιώνες τώρα, στο αέναο πέρασμα της ιστορίας, και να βροντοφωνάξει , απέναντι σ ’αυτούς  που επιμένουν  να πληγώνουν, να ματώνουν , και να βάλλουν  τον Πυθικό Προαιώνιο Νόμο, να τον ξεσκίζουν , να τον γδέρνουν, να τον μαστιγώνουν, να τον Σταυρώνουν , να τον λογχίζουν πετσοκόβοντας, πνεύματα, τόνους, δασείες, περισπωμένες και τώρα, από ότι πληροφορούμαι, από το διαδίκτυο, κάνοντας εισηγήσεις, από  σύγχρονους Εφιάλτες και Ανθέλληνες, να καταργηθούν τα οι, ει   σε απλά ι, και οι φθόγγοι μας γκ κτλ. σε γγ.
Εμείς  μια χούφτα  γνήσιων Ελλάνιων,  θνητών Θεών , θα αντιστεκόμαστε σε οποιαδήποτε μορφή φασισμού,που προσπαθούν να εξουθενώσουν την Περφάνια και το φιλότιμο των Αληθινών Ελλήνων, θα βροντοφωνάζουμε, στην τελευταία κοσμογονική αναμέτρηση, Μασονίας και Ελληνισμού,γιατί εδώ, εδώ γεννήθηκε το Απολλώνιο Φως, και σύμφωνα με της Νικάνδρας τον τελευταίο χρησμό εδώ και πάλι θα ξαναγυρίσει, γιατί «το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον».
Ο Άρρην Λόγος ξαναγεννιέται μέσα από τις στάκτες του σαν το Φοίνικα- το πουλί, όρθιος , Δωρικός σκοπός, αρχή ακτινοβολίας, ευρυθμίας, πειθαρχίας, απλότητας, της βασικής αυτονομίας, κάθε ψυχής, κάθε Λαού.
Αδέλφια μου Συνέλληνες, μην σκύβετε το κεφάλι, αντισταθείτε σ’ αυτήν την λαίλαπα της πλάνης, ας ενώσουμε μαζί τις φωνές μας, και ας βροντοφωνάξουμε και τούτη τη φορά σθεναρά το μεγάλο « ‘ΟΧΙ», ειδικά τώρα που πλησιάζει η Εθνική μας γιορτή, έχουμε το χρέος, την μεγάλη ευθύνη στους αρίφνητους προγόνους, που κουβαλάμε μέσα μας στις αιώνιες Αλήθειες μας και τις απύθμενες σιωπές μας.
Είμαστε αδέλφια μου, Έλληνες, ο ποταμός της φωτεινότητας, ας βοηθήσουμε ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί, μια γροθιά- χερώνειος Λαβή του Έθνους, να φύγουν τούτοι οι υποχθόνιοι Εφιάλτες από την Πατρίδα μας!
Οι ουρανοί , είναι δικοί μας, οι Ολύμπιοι Θεοί, ποτέ δεν μας λησμόνησαν και οι Προφήτες είναι ποητές… στο διάβα των χρόνων…Ακούστε τους βρυχηθμούς των Λεόντων, «Ηχείστε Σάλπιγγες, ξανά», ελάτε σηκωθείτε, μας κράζει η Λευτεριά!...





Δεν υπάρχουν σχόλια: