Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Fwd: Mε τη γραφίδα της Ρένας Τζωράκη-Μανουκάκη




 1-11-2011

Με την γραφίδα της Ρένας Τζωράκη-Μανουκάκη:

Αγαπητοί μου αναγνώστες, καλό μήνα και καλή Λευτεριά!
Δεν μπορώ, δεν αντέχω,πνίγομαι!
Αν και η σελίδα μας ακόμα δεν είναι έτοιμη,δεν μπορώ να μην πάρω στα χέρια μου την πένα μου, και να μην αντισταθώ, στα ρεζιλίκια του Πρωθυπουργού, μιας περήφανης χώρας, που μας εκπροσωπεί,χωρίς να βροντοφωνάξω σαν γνήσια Ελληνίδα, «ως εδώ και μη παρέκει!»
Αυτός ο άνθρωπος είναι αδίστακτος!
Προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, δεν διστάζει,  με νύχια και με δόντια να κάνει δημοψήφισμα, και να ταλαιπωρήσει, για άλλη μια φορά το φιλότιμο και την περφάνεια του ΈΛΛΗΝΑ!
Παίζει σε μια ζαριά την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα!
Ας μην ξεχνάει, πως το καλύτερο δημοψήφισμα είναι οι εκλογες, αίτημα που ζήτησε το μεσημέρι ,από τον Κάρολο Παπούλια ο Α, Σαμαράς.Όσο για τη στάση του κόμματος από εδώ και πέρα, σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Σαμαρά, θα επιχειρηθεί με κάθε τρόπο η αποτροπή της διενέργειας του δημοψηφίσματος. «Δεν πρέπει να γίνει και δεν θα γίνει», έλεγε χθες μετ’ επιτάσεως.
«Ο κ. Παπανδρέου είναι αδίστακτος και επικίνδυνος. Πρέπει να φύγει», δήλωσε, αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης. «Σαν κέρμα στον αέρα πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη. Που υπήρξε πάντα κορυφαία στρατηγική επιλογή του ελληνικού λαού… Λέει στον ελληνικό λαό ότι "αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη"! Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και τον θυμό της. Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασμό στον ελληνικό λαό. Αφού δεν μπόρεσε να κάνει συνένοχό του τη Ν.Δ., προσπαθεί να κάνει συνένοχό του ολόκληρο τον ελληνικό λαό». Ο πρωθυπουργός, κατά τον εκπρόσωπο της Ν.Δ., «δεν μπορεί να κυβερνήσει. Και τώρα αντί να αποχωρήσει έντιμα, δυναμιτίζει τα πάντα. Και διακινδυνεύει τα πάντα. Λύση υπάρχει: Εκλογές τώρα! Οτιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή για τη δημοκρατία και καταστροφή για τη χώρα».
Η Ν.Δ, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ότι δεν θα μετάσχει στην προγραμματισμένη για σήμερα προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας σχετικά με το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, η οποία, πάντως, τελικά δεν θα γίνει, καθώς αύριο ξεκινά η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Κύκλοι της Ν.Δ. έκαναν λόγο για «εμπαιγμό εκ μέρους του πρωθυπουργού, που καταναλώνεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια, χωρίς να αναλογίζεται το κόστος που αυτά θα προκαλέσουν».
Δεν είμαι με το μέρος καμιάς παράταξης, όμως, θα επιβραβεύουμε τα θετικά, και θα στηλιτεύουμε τα μελανά, μιας και μας αποκρύβουν σπουδαία πράγματα τα ΜΜΕ.
…και επιτέλους κύριε Πρωθυπουργέ, φανείτε, έστω και για μια στιγμή στη ζωή σας ΆΝΔΡΑΣ και όχι ανδρείκελο του Σιωνισμού!
Το πρόγραμμα των ιδιοτικοποιήσεων, σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη, είναι αποτυχημένο και μελετείστε ένα εναλλακτικό σχέδιο ,που θα συνδυάζει τη μείωση του χρέους με μια σοβαρή και οργανωμένη αναπτυξιακή προοπτική!

 

J

 

 

Τιμώντας την 71η επέτειο του ΟΧΙ, ο ελληνικός Λαός, «εχόμενος των πατρίων», είπε και πάλι ΟΧΙ σε όλους εκείνους (ντόπιους και ξένους) που αξιώνουν εκβιαστικά και απειλητικά την υποταγή του, – μετά από τρεις σχεδόν γενιές.
Πολλοί – κυβερνητικοί και τα φερέφωνά τους, – αποκάλεσαν τα ΟΧΙ του Λαού μας «θλιβερά παρατράγουδα», «προσβλητικά επεισόδια», «έλλειψη σεβασμού στις θυσίες του ’40», κ.λπ. κ.λπ. – ενώ, στην ουσία, δεν ήταν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το ΟΧΙ των εγγονών τού ιστορικού εκείνου ΟΧΙ!
Κάποιοι μάλιστα (κυβερνητικοί και αυτοί, βεβαίως) έσπευσαν να κάνουν λόγο για «οργανωμένες μειοψηφίες», οι οποίες εκμεταλλεύθηκαν τις δύσκολες περιστάσεις που βιώνει ο Λαός, προκειμένου να πλήξουν «την κυβέρνηση που αγωνίζεται να μη χρεοκοπήσει η χώρα», αλλά και «τους δημοκρατικούς θεσμούς που ορισμένοι οραματίζονται την ανατροπή τους».
Και είναι χιλιάδες και χιλιάδες οι πολίτες εκείνοι που άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί η «κυβέρνηση» επιμένει να διαστρεβλώνει συστηματικά και τα οφθαλμοφανέστερα πράγματα, αντί να δει πώς θα ξεπεράσει – αν ξεπερνιέται! – την κρίση εμπιστοσύνης που υπάρχει και συνεχώς διογκώνεται ανάμεσα στον Λαό και στην κυβερνώσα φατρία.
Οι πολίτες που αναρωτιούνται για όλα αυτά δεν βρίσκουν εύκολα απάντηση. Οπως δεν βρίσκουν εύκολα απάντηση και στο ερώτημά τους γιατί η κυβέρνηση αρνείται προσφυγή στις κάλπες, όταν αποτελεί θέσφατο ότι οι εκλογές, τουλάχιστον προσωρινά, κατευνάζουν τα πνεύματα. Και όταν εκλογές αξιώνουν καθημερινά όλα τα κόμματα, εντός και εκτός Βουλής, όλα τα συνδικάτα, με πρώτα τα συνδικάτα του, λεγόμενου, κυβερνητικού συνδικαλισμού, όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και κάθε πολίτης που βρίσκει τρόπο να εκφραστεί.
Και, βεβαίως, όσοι πολίτες ζητούν εκλογές δεν τρέφουν αυταπάτες. Διότι γνωρίζουν ότι την επομένη των εκλογών ούτε το ένα εκατομμύριο των ανέργων θα βρει εργασία, ούτε οι εργασιακές εγγυήσεις θα αποκατασταθούν, ούτε οι συντάξεις θα επιστρέψουν στην εποχή του 2009, ούτε η υπερφορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων θα σταματήσει.
Οι εκλογές, σήμερα ειδικά, είναι χρήσιμες για τη στοιχειώδη λειτουργία της δημοκρατίας. Και επειδή η «κυβέρνηση» με τη δημοκρατία αποτελούν ποσά αντιστρόφως ανάλογα, είναι επόμενο να τις αποφεύγει. Και ο καθένας – μετά ταύτα – λέει το κοντό του ή το μακρύ του.
Αλλος πιστεύει ότι η κυβέρνηση ανέλαβε δέσμευση στην Τρόικα να μην κάνει εκλογές! Αλλος διατείνεται ότι αποφεύγει τις εκλογές διότι θα ισοδυναμούν με συντριβή! Αλλος ισχυρίζεται ότι οι εκλογές θα φέρουν αποκαλύψεις για το πώς φθάσαμε στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια και άλλος – ο νιοστός – πιστεύει ότι αποφεύγοντας τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα βρει τρόπους να μειώσει τις ζημίες του.
Ολα αυτά ισχύουν και, κατά μείζονα λόγο, το τελευταίο. Και σ’ αυτό υπάρχει και ευθύνη του Λαού.
Εκατομμύρια Ελληνες είχαν συνηθίσει τις εκάστοτε ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ ότι είναι εφεκτικοί και εύκαμπτοι στην καταδημαγώγηση και διαβουκόληση του Κινήματος. Και ότι, με τα κόλπα, τα ψέματα, τα επικοινωνιακά του τεχνάσματα και με το αναποδογύρισμα της αλήθειας, θα τα καταφέρει.
Αυτό πιστεύει – όλως εγκληματικά – και η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και, άρα, τα χειρότερα έρχονται!

 

.

 

 

 

 

 

,

Αιχμηρά- πιπεράτα!
με την γραφίδα του Ουτιδανού Έλλην:

Η άλλη εικόνα της... πτωχής Ελλάδας!

 


Η εικόνα της... φτωχής  πλην τίμιας Ελλάδας , σε καταθέσεις Ελλήνων , στις Ελβετικές Τράπεζες, σύμφωνα με επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση, με αφήνει, εμένα, τον ουτιδανό γραφιά εμβρόντητο! (ΔΙΑΚΟΣΙΑ δισεκατομμύρια ευρώ!), που μόνο με αυτές τις καταθέσεις θα μπορούσε να εξοφλήσει τα χρέη της.
(Ελλάς Ελλήνων Πανβλακών... Αλλοι με τα δισεκατομμύρια στην Ελβετία και άλλοι να ψάχνουν στους κάδους των αποριμμάτων , να βρουν κάτι για να φάνε!..).

Τι να κάνεις όμως για την ελληνική φαμίλια;

 

Επίκαιρη η επισήμανση του Κ. Γεωργουσόπουλου (στα «Νέα») για την κρίση. Γράφει:
«...Ο χωρικός πήγε στον Χότζα: “Δεν είναι ζωή αυτή”, του είπε, “κανένας δεν μπορεί να κοιμηθεί, το φαΐ λιγόστεψε, τα ζώα υποφέρουν και βρωμάνε. Κάνε κάτι να σωθεί η φαμίλια μου, σοφέ μου άνθρωπε”»!..
(Τι να κάνεις όμως για την ελληνική φαμίλια;).

J

 

J

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω...

 

«...Μήνες τώρα γράφεται και λέγεται ότι η τακτική “ένα βήμα μπροστά, δύο πίσω”, που ακολουθούσε η κυβέρνηση ως προς τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο...».
(Για την αντιγραφή από το «Έθνος»)

J

 

… Αυτός ο τόπος, Έχει ανάγκη από έναν καλό ποδηλάτη!.. για να οδηγηθεί η χώρα στην Εδέμ της οικονομίας!
Υπάρχει καλύτερος από τον Γιωργάκη μας;

J
Εάν είχαν λίγο Κρητικό φιλότιμο, οι Βουλευτές του Ηρακλείου, που μας εκπροσωπούν στην Βουλή, το λιγότερο, που θα έκαναν , για τούτον τον πολύπαθο τόπο, έίναι να παραιτηθούν άμεσα!Μ’ένα πρωθυπουργό ,που οδηγεί, το σκάφος της χώρας μας, ενσυνείδητα πλέον, στα τάρταρα…
Αξίζουμε άραγε, τέτοιον αποντροπιασμό, εμείς οι περήφανοι Έλληνες;Εμείς, που αιώνες τώρα, δίνουμε μάχες, και τις κερδίζουμε;

 

 

J

Και μια είδηση που δεν πρέπει να περάσει στ ψιλά γράμματα της ιστορίας μας!

Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΕΝΤΕ ΣΕΝΤ ΑΝΑ ΛΕΞΗ ………
http://www.pixidanews.gr/wp-content/uploads/deutsche-welle-300x204.jpgΜια Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας εξεγέρθηκε με τα επιτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για την Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Deutsche Welle («DW»), πρόκειται για τη Λεονόρα Ζέελινγκ (Leonora Seeling), η οποία ζήτησε να επιβληθεί ένας έκτακτος, πολιτιστικός φόρος για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κ. Ζέελινγκ δεν είναι κάποια από τους γνωστούς χειριστές ελληνικών θεμάτων στη Γερμανία. Πλην όμως, έχει διδάξει σε γερμανικά και γαλλικά πανεπιστήμια ιστορία των μαθηματικών και της φυσικής, έχει εκδώσει λογοτεχνία, γνωρίζει – από πολλά ταξίδια της την τελευταία δεκαετία – την Ελλάδα και τώρα ξεσπάθωσε, εκδίδοντας ένα βιβλιαράκι.Το πόνημά της, που εκδόθηκε από το μικρό εκδοτικό οίκο της Στουτγάρδης «Αρύκανδα» (όπως ονομαζόταν η αρχαία πόλη της Λυκίας), είναι γραμμένο σε μορφή αγόρευσης προς τους πολίτες και φέρει τον τίτλο: «5 σεντ, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα». Πρόκειται δε – σύμφωνα με το δημοσίευμα – «για μια άνευ όρων θερμή συνηγορία υπέρ της Ελλάδος από γερμανική γραφίδα».
«Ευτελής» πολιτιστικός φόρος
Αφορμή για τη δημόσια τοποθέτηση της Γερμανίδας συγγραφέως αποτέλεσε ο ενοχλητικός – σύμφωνα με την ίδια – τόνος των δημοσιευμάτων για την Ελλάδα. Άλλωστε, το ζήτημα για την κ. Ζέελινγκ δεν είναι να επισημανθούν οι αδυναμίες της ελληνικής δημοσιονομικής πολιτικής αλλά να βρεθούν πάση θυσία λόγοι, ώστε να σωθεί η Ελλάδα, την οποία θεωρεί πολύτιμη ως κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Για το λόγο αυτό, η κ. Ζέελινγκ πρότεινε την επιβολή – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – ενός μηδαμινού, συμβολικού πολιτιστικού φόρου: όποιος χρησιμοποιεί σήμερα ελληνικές λέξεις να πληρώνει πέντε «ευτελή» λεπτά του ευρώ για κάθε μία από αυτές. Δηλαδή, μόλις ο Γερμανός πει Idee, μόλις ο Γάλλος προφέρει idee ή ο Άγγλος ξεστομίσει idea, να κατακυρώνονται αμέσως 5 σεντ στον ελληνικό δημόσιο κορβανά. Το ίδιο για τις λέξεις ψυχή και ψυχανάλυση, δημοκρατία και πολιτική, μουσείο, Ευρώπη και ευρώ και πάει λέγοντας. Με πάθος και εμμονή αλλά και έκδηλη χαρά η κ. Ζέελινγκ υπολογίζει τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια που θα έμπαιναν στον άδειο ελληνικό ‘μπεζαχτά’. Μάλιστα, είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί οφείλουν αυτόν το φόρο στην Ελλάδα, χωρίς τα πνευματικά και επιστημονικά επιτεύγματα της οποίας δε θα υπήρχε σήμερα ούτε ευρωπαϊκός πολιτισμός, ούτε ευρωπαϊκή τεχνολογία, ούτε τα αεροπλάνα θα κινούνταν, ούτε τα πλοία θα έσχιζαν τα πελάγη.
Ο λόγος περί διαφθοράς
Το δεύτερο ζητούμενο της Γερμανίδας συγγραφέως είναι να συμμαζευτούν οι γερμανικές γραφίδες, που με τόσο δασκαλίστικο ύφος έσπευσαν να καταδικάσουν την ελληνική πρακτική και την ελληνική νοοτροπία. Για το λόγο αυτό, υπενθύμισε πως δίπλα στην αφελώς απροκάλυπτη ελληνική διαφθορά – τη «δημοκρατική διαφθορά», όπως την αποκαλεί – βρίσκεται η μεγαλόσχημη και υποκριτική διαφθορά της γερμανικής οικονομίας αλλά και της πολιτικής. Για το λόγο αυτό, η κ. Ζέελινγκ έκανε τη σύγκριση των αποδοχών ενός Έλληνα δημόσιου υπαλλήλου, μαζί με τις περικοπές του 10%, με το υψηλότερο επίδομα που – υπό ορισμένες προϋποθέσεις – παίρνει ο Γερμανός άνεργος, πρότεινε τη μείωση των ελληνικών αγορών γερμανικών όπλων κατά 50% και άλλα πολλά. Σύμφωνα δε με τη «DW», η Λεονόρα Ζέελινγκ, τα έκανε όλα αυτά διότι απλά «είναι μια μορφωμένη Γερμανίδα που της πάτησαν τον κάλο, επειδή της προσέβαλαν την Ελλάδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: