Στις 4 Ιανουαρίου 2011 1:05 π.μ., ο χρήστης Fotios <noreply-comment@blogger.com> έγραψε:
Ο/Η Fotios άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Re: [το νοημα blogspot] Νέο σχόλιο για το Ελγινια ...":
ΓΖ ειπε: "...οι υποστηρικτές του Ελληνικού πνεύματος έχουν κάνει το λάθος να συνδέουν την συνέχεια της Ελληνικής φυλής με τα [ καθαρά ] γονίδια..."
Δεν θα ελεγα οτι ειναι λαθος – μαλλον αναγκαιοτητα ειναι, ωστε μερικα απο αυτα που και εσεις ζητατε να ειναι δυνατον να γινουν. Εξηγουμαι:
Το ολο αυτο αρθρο δεν το ξεκινησατε για να υποστηριξετε την διεκδικηση των Ελγινιων απο τους «Ελληνες»? Ερωτω: που βασιζεται η διεκδικηση αυτη αν οχι στο γονιδιακο δικαιωμα ενος απογονου (παρακαλω προσεξτε το «απο-γονος») να κληρονομησει τους προ-γονους του? Εσεις, εαν πεθαινε, υποθετικα, ο δασκαλος σας, με τον οποιο ας πουμε ειχατε πολυ καλη πνευματικη συνδεση, θα πηγαινατε να διεκδικησετε την περιουσια του (η εστω τα «εργα» του) απο τα παιδια του εαν ας πουμε ηταν ισως πνευματικα απομακρυσμενα απο αυτον? Θα το σκεφτοσασταν καν? Θα το εκφραζατε στο κοινωνικο περιβαλλον σας? Θα υπηρχε αραγε κανενα δικαστηριο στον κοσμο που θα δικαιωνε το αιτημα σας?
Αφηστε δηλαδη που εαν ολα αυτα δεν ηταν ετσι και οντως αυτοι που ειχαν την πνευματικη συνδεση με τους Αρχαιους Ελληνες ηταν και και αυτοι που δικαουνταν τα Ελγινια, τοτε θα επρεπε απλα να τα αφησουμε εκει που ειναι. Δεν υπαρχει αλλος λαος εκτων των Βρεττανων που να εχει παραγει τοσο μεγαλο και αξιολογο πνευματικο εργο παρουσιασης, αναλυσης, εξηγησης και συνδεσης του Αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου με τον μοντερνο δυτικο. Ακομα και σημερα οι πλεον ειδικοι σε πολιτισμικα θεματα της Αρχαιας Ελλαδας παραμενουν καποιοι καθηγητες στο περιεργο αυτο νησι που για ακομα πιο περιεργους λογους οι κομπολογο-κραδαινοντες Νεο-Ελληνες δεν αγαπουν πολυ? Ασε το δορυ και παρε κομπολοι?
Περαν αυτου, προσωπικα, οπως εχω πει και πριν, δεν πιστευω στις διαφορες θεωριες φυλετικης ιεραρχησης που εχουν προταθει σε προσφατες (αλλα οχι πολυ προσφατες) δεκαετιες. Παρολα αυτα θα συνιστουσα προσοχη οταν μεταχειριζεστε την λεξη «φυλη» η οποια, στην καθομιλουμενη Νεα Ελληνικη, δυστυχως χρησιμοποιηται και για εννοιολογικο περιοχομενο αμιγως γονιδιακο (στην Αγγλικη, «race») και για περιεχομενο πιο κοινωνιολογικο και πολισμικο (στην Αγγλικη, «tribe») . Βρισκω ενδιαφερον επισης οτι στην Αρχαια Ελλαδα δεν εβλεπαν Ελληνικη φυλη αλλα φυλες και μαλιστα με πολυ διαφορετικο γονοτυπο ενω σημερα ποτε δεν εχω ακουσει Ελληνα να μιλα για «Ελληνικες Φυλες» ειτε στην Αρχαια ειτε στην Νεα Ελλαδα.
Απαντηση Γ.Ζ. Τα καθαρά γονίδια δεν είναι αναγκαιότητα για την συνέχεια μιας Φυλής διότι καθαρά γονίδια δεν ξέρω σε ποια Φυλή θα βρούμε .
Φυσικά και έχουμε γονιδιακό [ εφόσον το θέτεται έτσι ] δικαίωμα διότι ακόμα και αν τα γονίδια μας έχουν προσμιχθει με γονίδια άλλων λαών έτσι και αλλιώς μέσα μας φέρουμε και τα γονίδια των Πελασγών , Μινωιτων , Αχαιών , Δωριέων , προγόνων μας οι οποίοι δημιούργησαν αυτόν τον πολιτισμό .
Δεν είναι δάσκαλοι μας ούτε μέντορες μας οι αρχαίοι Έλληνες , είναι οι άνθρωποι από τους οποίους προερχόμαστε , μιλάμε την συνέχεια της γλώσσας τους έστω και αν δεν το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο και διατηρούμε ακόμα και μέσα στην ξενόφερτη χριστιανική παράδοση μας αρχαία Ελληνικά λατρευτικά πρότυπα .
Όμως προσέξτε , δεν διεκδικούμε τίποτα ο Ελληνικός πολιτισμός και τα δημιουργήματα του μας ανήκει και κανένας δεν το αμφισβητεί αυτό , αυτό που ανήκει σε όλο τον κόσμο είναι το οικουμενικό πνεύμα που έδωσε στον δυτικό κόσμο και στους προσφιλείς σας Βρετανούς τις πολιτιστικές αρχές με τις οποίες ακόμα πορεύονται ίσως και για αυτό έχουν εντρυφήσει τόσο πολύ στο αρχαίο Ελληνικό πνεύμα διότι μάλλον δικό τους Βρετανικό δεν έχουν .
Όσο για την αναφορά μου στην λέξη φυλή όπως προανέφερα την χρησιμοποιώ διότι [ καθαρή ] γονιδιακά Φυλή δεν υπάρχει οπότε σαν λέξη με αυτή την έννοια θα έπρεπε να καταργηθεί από το λεξιλόγιο μας πόσο μάλλον από το λεξιλόγιο της Αγγλικής εφόσον οι Άγγλοι έχουν πολύ μεγάλη φυλετική πολυμορφία .
Ανάρτηση από τον/τη Fotios στο το νοημα blogspot τη 3 Ιανουαρίου 2011 3:05 μ.μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου