Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου 1/10 GR



περί του νοήματος
Η Ελλάδα αυτή την στιγμή περνάει μια από τις μεγαλύτερες κρίσης που έχει περάσει στην ιστορία της . Αφενός διότι πλέον τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της έχουν μεταβιβασθεί σε ξένα και ανθελληνικά χέρια δημιουργώντας αυτή η κατάσταση στους Έλληνες έναν ασφυκτικό κλοιό γύρο τους από τον οποίο δεν μπορούν να ξεφύγουν και αφετέρου διότι αυτή η κρίση είναι πρωτόγνωρη για εμάς και γιαυτό δεν έχουμε ούτε την εμπειρία ούτε τις γνώσεις για να την αντιμετωπίσουμε .
Το όλο πρόβλημα άρχισε από την μεταπολίτευση και μετά , τότε μπήκαμε σε μια οικονομική μέγκενη η οποία έκλεινε αργά και σταδιακά επί 4 δεκαετίες μέχρι που φθάσαμε ως εδώ .
Αρχικά δόθηκαν χρήματα στον λαό , χρήματα όμως που το κράτος δεν είχε και γιαυτό άρχισε να αποκτά χρέος . Τότε κανείς δεν μιλούσε διότι όλοι περνούσαν καλά και κανείς δεν ανησυχούσε για το μέλλον .
Αργότερα ήρθε το χρηματιστήριο , τότε τα χρήματα που μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν αποκτηθεί από τον Ελληνικό λαό [ επενδύθηκαν ] σε αυτή την απάτη και η κατάληξη αυτού ήταν η πρώτη άτυπη χρεοκοπία αυτή την φορά των ίδιων των πολιτών οι οποίοι έχασαν εκεί ολόκληρες περιουσίες μέσα σε μια μέρα , χάνοντας στην ουσία τα χρήματα που απο την μεταπολίτευση και μετά είχαν δοθεί στον λαό , όμως τα χρήματα αυτά δεν πήγαν στο κράτος αλλά σε τσέπες εγκληματιών και το Ελληνικό κράτος συνέχισε να χρεώνεται
Τότε ξεκίνησε το καινούριο φιάσκο , αυτό του δανεισμού από τις τράπεζες . Τώρα ο Έλληνας πτωχός πλέον από τις επενδύσεις του στο χρηματιστήριο έλαβε μια καινούρια άτυπη υπόσχεση ότι τα χρήματα που είχε χάσει ως τότε θα μπορούσε να τα δανεισθεί από τις τράπεζες με πολύ ευνοϊκούς όρους . Η μέγκενη είχε πλέον αρχίσει να δείχνει την δύναμη της αλλά τόσο χαλαρά που κανείς δεν υπέφερε .
Συν τις άλλης με αυτό τον τρόπο ο κάθε ένας μπορούσε να αγοράσει ένα σπίτι , να ανοίξει μια επιχείριση άσχετα αν ήξερε την δουλειά να κάνει διακοπές να παντρευτεί , να γ....σει και ότι άλλο τραβούσε η ψυχή του .
Τότε και εδώ είναι η μεγάλη υποκρισία του συστήματος χωρίς εισοδήματα , χωρίς κεφάλαιο , χωρίς καν εργασία μπορούσε ο κάθε ένας να πάρει ένα δάνειο , ξέροντας οι τράπεζες ότι είναι αδύνατον τόσα δάνεια να αποπληρωθούν από τους χρήστες τους διότι τα δάνεια ήταν υπερπολλαπλασια του κατακεφαλην εισοδήματος του Έλληνα και φυσικά τα κρατικά δάνεια υπερπολαπλασια του ΑΕΠ .
Τότε γιατί οι τράπεζες έδιναν αυτές τις παροχές ? ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΞΟΥΝ δεν τους ενδιέφερε να πάρουν τα χρήματα τους πίσω , τους ενδιέφερε ο πολίτης να γίνει ένα αδύναμο υποχείριο τους το οποίο δεν θα μπορεί να σκεφθεί τίποτα περισσότερο από το πως θα μπαλώσει τις δυσθεώρατες τρύπες που ο ίδιος είχε ανοίξει .
Το καλύτερο ? τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί εάν δεν είχαμε μπει στην ζώνη του ευρώ διότι τότε αρχίσαμε να ανταγωνιζόμαστε με τις ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες και ερωτώ είναι δυνατόν μια βάρκα με πανιά να μπορεί να ανταγωνιστεί ένα υπερωκεάνιο στον διάπλου του Ατλαντικού ?
Ακόμα δεν τελείωσε τίποτα διότι σε λίγο καιρό μόνο μέσω τραπεζών θα μπορούμε να συναλλασσόμαστε για οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα έχουμε και τότε ανα πάσα στιγμή ο εκάστοτε τραπεζίτης θα μπορεί να διακόψει η να καταργήσει τις όποιες ελευθερίες έχουμε ακόμα .
Όλα αυτά συμβαίνουν διότι ο κάθε ένας από εμάς κλείνετε στο επισφαλές καβούκι του και περιμένει μια αόριστη λύση από κάποιον αόριστο πολιτικό μεσσία όμως σας έχω νέα , ποτέ δεν θα έρθει κάποιος μεσσίας να μας σώσει , εμείς πρέπει πέρα από κόμματα και συντεχνίες να οργανωθούμε όχι για να ρίξουμε ξύλο [ βλ. Χατζηδάκη ] αλλά για να δούμε πρώτα από όλα ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε
Το ντοκιμαντέρ είναι αρκετά κατατοπιστικό για την κατάσταση που ζούμε
Απολαύστε το .
Γ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: