Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΑ ΕΛΓΙΝΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ

Greece offers to drop claim to Elgin Marbles

Michael Binyon
  • The Times
  • Published: 06 December 2010
  • Europe

Greece is trying to break decades of stalemate...Athens on a long-term loan. In return, Greece will offer the British Museum a selection...sculpture, carvings and art from ancient Greece. The offer was made by Pavlos Geroulanos...

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από τους times του Λονδίνου και δείχνει για ακόμα μια φορά το πόσο υποχωρητική μπορεί να γίνει η κυβέρνηση στα ξένα συμφέροντα .

Πόσο μάλλον όταν οδήγησε και ενορχήστρωσε αυτήν την κατάσταση που ζούμε εδώ και χρόνια

Θα επιθυμούσα να μου αναφαίρετε εάν αυτή η είδηση  έχει αναφερθεί από τον Ελληνικό τύπο η όπως συμβαίνει συνήθως θα μάθουμε τα νέα τελευταίοι .

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στους times δυστυχώς χρειάζεται συνδρομή για να το ανοίξετε

Εάν έχετε επιπλέον πληροφορίες στείλτε τις στο tonoima@gmail.com  

o σύνδεσμος για το άρθρο

http://www.thetimes.co.uk/tto/public/sitesearch.do?querystring=greece&p=tto&pf=all&bl=on 

1 σχόλιο:

Fotios είπε...

Δεν θα χρησιμοποιησω τονους στα Ελληνικά μου - τους βρισκω εντελως περιττους, τουλαχιστον για οσους ομιλουν αυτη τη γλωσσα καλα.

Αλλωστε οι αρχαιοι Ελληνες, δημιουργοι των Ελγινιων, δεν τους χρησιμοποιουσαν. Ο τονισμος, για οσους δεν το γνωριζουν, αρχισε γυρω στο 200πχ απο τους πλεον παρηκμασμενους Ελληνες.

Νομιζω οτι για να εχει βαση καθε συζητηση περι επιστροφης των Ελγινιων, τουλαχιστον στην μορφη που την εχω κυριως δει ως σημερα (δηλαδη "δικαιωμα μας ως Ελληνες") θα πρεπει πρωτα εκεινοι που τα διεκδικουν απο τους Εγγλεζους να αποδείξουν την δικαια κυριοτητα τους επι αυτων. Με λιγα λογια, θα πρεπει να αποδειξουν διεξοδικα οτι ειναι οντως απογονοι των σπουδαιων εκεινων ανθρωπων - γενετικα και πολιστισμικα.

Περιμενω λοιπον για στοιχεια που μαρτυρουν αυτο για εσας προσωπικα αλλα και για οποιοδηποτε αλλο ενθερμο "Ελγινιστη".

Θα ηθελα να προσθεσω οτι και εγω υποστηριζω την επιστροφη των Ελγινιων σε αυτο που σημερα, για εμενα, κακως ονομαζεται Ελλάδα, αλλα μονο για λογους αισθητικης καθως και πληροτητας ενος πολυ σημαντικου μνημειου και μουσειου.