Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

2500 ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Επιτέλους κατατέθηκε το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για τα σκάνδαλα τις siemens μετά από 11 μήνες .
Συνοπτικά θα αναφέρω ότι από το πόρισμα προκύπτουν ενδεχόμενες ευθύνες για 5 υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και για 7 υπουργούς της Ν.Δ. και ζητείτε η περαιτέρω διερεύνηση πράξεων η παραλήψεων που μπορεί να επέφερε ζημιά στο Ελλ. δημόσιο
Για ευθύνες προγραμματικών συμβάσεων του Ο.Τ.Ε παραπέμπονται οι Τάσος Μαντέλης , Χρήστος Βερελής , Γιάννος Παπαντωνίου , Νίκος Χριστοδουλάκης και Γιώργος Αλογοσκούφης .
Για ανάλογες συμβάσεις στον Ο.Σ.Ε. παραπέμπονται οι Χρ. Βερελής και Μ. Λιάππης .
Ο Χρ. Βερελής δήλωσε στην εκπομπή ανατροπή ότι επεσήμανε στον πρόεδρο της βουλής την κατ αυτών άδικη πρόταση και των δύο κομμάτων για την ύπαρξη του ονόματος του μέσα στο πόρισμα .
Επίσης στο στόχαστρο μπαίνει και ο Α. Τσοχατζόπουλος για το θέμα των εμβασμάτων στενών συνεργατών του από τα μαύρα ταμία της siemens σε σχέση με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας .
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να ερευνηθεί η υπόθεση της σύμβασης και της τμηματικής παραλαβής του συστήματος c4i και προτείνουν να τεθούν υπό έρευνα οι Γ. Παπαντωνίου , Γ. Βουλγαράκης , Π. Παυλόπουλος , Χ. Μαρκογιαννάκης και Β. Πολύδωρας .
Η επιτροπή παραδέχεται ότι υπάρχει θέμα παράνομων χρηματοδοτήσεων των κομμάτων αλλά γίνετε προσωπική αναφορά μόνο στο πρόσωπο του Θ. Τσουκάτου για το ποσό του 1000000 Μάρκων που πήρε ως χορηγία και για το έμβασμα των 100 εκατ. δραχμών από την Mayo .
Έγινε λόγος και για το ξέπλυμα χρήματος μέσω υπεράκτιων εταιριών και παρένθετων προσώπων όμως όπως αναφέρετε τα ίχνη των χρημάτων αυτών έχουν χαθεί λόγο του ότι σε πολιτικούς και σε αξιωματούχους τα χρήματα δινόταν σε ρευστό .
Η Ν.Δ. θέτει ευθύνες επίσης για τον Κ.Σημήτη και για 7 υπουργούς του .
Το πόρισμα κλίνει με τα εξής
Η αναφορά οποιουδήποτε προσώπου στην παρούσα έκθεση δεν περιέχει ίχνος αρνητικής αξιολόγησης. Δεν αποτελεί παραπομπή, ούτε παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας. Απλώς προσανατολίζει την περαιτέρω έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες, που μόνο η Ολομέλεια της Βουλής δικαιούται να διώξει και να καταλογίσει σύμφωνα με το Σύνταγμα".
Το συμπέρασμα  που εξάγετε από αυτά τα τελευταία λόγια είναι δυστυχώς απογοητευτικό αλλά απολύτως αναμενόμενο και δείχνει ότι όλων αυτών τον καιρό έγινε μια προσπάθεια να βρεθούν όχι οι ένοχοι που με τις πράξεις τους όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν την χώρα στην σημερινή της κατάσταση αλλά να δώσουν στον κόσμο κάποια ψίχουλα και να κλείσουν με αυτά το θέμα .
Όλη η λογική της επιτροπής ήταν ένα παζάρι μεταξύ των κομμάτων για το ποια πρόσωπά θα πρέπει να αναμιχθούν στο πόρισμα με την μέθοδο [ τι μου δίνεις εσύ για να σου δώσω και εγώ ] οπότε 11 μήνες τώρα η επιτροπή προσπαθούσε διακομματικά να βρει την χρυσή τομή ούτως ώστε και κάποια υπόλοιπα να δώσει στον κόσμο αλλά και να μην στιγματίσει τα πολύτιμα κόμματα που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση .
Επίσης στην εκπομπή του Κου Πρετεντέρη άκουσα εχθές όλους τους πολιτικούς προσκεκλημένους του να προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποβιβάσουν το πόρισμα της επιτροπής μέσα στο πνεύμα της αλληλεγγύης προς τους κατηγορούμενους συνάδελφους τους .
Όσο για το τέλος του πορίσματος  θυμίζει έντονα τον κινηματογράφο ειδικά όταν η ταινία αναφέρετε σε πραγματικά γεγονότα και από την έναρξή της δηλώνει ότι η αναφορά σε πρόσωπα και καταστάσεις που εκτυλίσσονται στην ταινία ουδεμία σχέση έχει με πραγματικά πρόσωπα .
Αυτή είναι η αίσθηση που έχουν τα κόμματα για την Δημοκρατία και για τους πολίτες αυτής της χώρας
Γ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: