Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Fwd: ΑΠΟΨΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: john zog <tonoima@gmail.com>
Ημερομηνία: 26 Ιανουαρίου 2011 1:54 μ.μ.
Θέμα: Fwd: ΑΠΟΨΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
Προς: tonoima.tonoima@blogger.com




ΟΡΓΙΟ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΪ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "1821":ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙΟΛΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ,ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ...ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ!

Δείτε ένα απόσπασμα από το πρώτο επεισόδιο που θα προβληθεί την Τρίτη και δώστε προσοχή στη λεζάντα:

Σύμφωνα με αυτή (και το...τεφτέρι),υπήρξε "εντυπωσιακή ανάπτυξη του ελλαδικού χώρου κατά τον πρώτο αιώνα της Οθωμανικής Κυριαρχίας" (και όχι Τουρκοκρατίας)!

Δεν μας προξενεί έκπληξη το γεγονός,αφού οι υπεύθυνοι της σειράς φροντίζουν να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους,στην περιγραφή που κάνουν και αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Η σειρά, επιδιώκει να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης αντίληψης για την εποχή του ’21, ερευνώντας επίσης εάν πραγματικά η Τουρκοκρατία ήταν μια άγονη ιστορική παρένθεση ή εάν οδήγησε σε σημαντικές αλλαγές της κοινωνίας, οι οποίες ευνόησαν τη δημιουργία του συγχρόνου ελληνικού κράτους. Αλλαγές οι οποίες οδηγούν σε μια καταπληκτική ιστορική εξέλιξη, ενάντια σε όλες τις προβλέψεις: τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Το κράτος αυτό, βασίστηκε σε μία μακραίωνη πολιτισμική παράδοση με έμβλημα μία γλώσσα τόσο των αρχαίων κειμένων τόσο της εκκλησιαστικής παιδείας.

Η σειρά δίνει στο θεατή την ευκαιρία να βιώσει τα συναρπαστικά γεγονότα που δημιούργησαν την Ελλάδα του σήμερα, να επανεξετάσει τους μύθους του αγώνα για την ελευθερία, αλλά και να εμβαθύνει στη σημασία που έχει η επανάσταση του 1821 μέχρι τις μέρες μας.
 

Προσέξτε την έντεχνη προπαγάνδα που κάνει ο φανατικός ανθέλληνας Βερεμής και η παρέα του:Από τη μια,θέτει το...δίλημμα αν "έγινε κάτι καλό" (!!!) επί Τουρκοκρατίας κι από την άλλη ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟΥ!

 

Πουθενά άλλωστε δεν αναφέρεται η έννοια "Έθνος",αφού για τους γραικύλους "ιστοριογράφους" του ΣΚΑΙ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!Σύμφωνα με εκείνους,απλά τα...συστατικά του Κράτους (δηλαδή οι Επαναστάτες),πήραν "ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΙΩΝΩΝ",τη συνδύασαν με "ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ" και ξεκίνησαν από το μηδέν!

Φυσικά,αυτό είναι ένα ελάχιστο μόνο τμήμα της ΕΛΕΕΙΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ που θα περιέχει η εν λόγω εκπομπή,αφού επιχειρείται ο καθαγιασμός των Τούρκων,μέσα από μια δήθεν...οικονομική ανάπτυξη,που διέκοψε η "απρόσμενη" Επανάσταση!

Καλούμε όλους τους Έλληνες ΝΑ ΜΠΟΙΚΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ και να μην παρασυρθούν από τα εντυπωσιακά (ψηφιακά) σκηνικά και την καλλιτεχνική της αρτιότητα:Εξάλλου,είναι γνωστό πως όλα ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ προιόντα,έχουν πάντα ελκυστικό...περιτύλιγμα!

Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "1821" ΤΟΥ ΣΚΑΪ,ΜΑΣ ΥΒΡΙΖΕΙ ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!

Το πατριωτικό σάιτ "ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ" αναδημοσίευσε το χθεσινό μας άρθρο για την ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ του ΣΚΑΙ,μέσω της νέας του σειράς "1821".Καμαρώστε την αντίδραση της εκπομπής,Πέτρου Τατσόπουλου:

"Βρε λεβεντομαλάκες. Γιατί δεν κάνετε υπομονή ως την Τρίτη; Γιατί εκτίθεστε; Λέτε πράγματι να ισχυριζόμαστε ότι μια "απρόσμενη επανάσταση" διέκοψε την "οικονομική ανάπτυξη" επί Τουρκοκρατίας; Χωνεύετε αυτά που γράφετε ή τα χέζετε κατ'ευθείαν;"


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK,ΟΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΥΔΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ...ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ!

Ποιος είναι ο Τατσόπουλος;Αυτός που έλεγε τα παρακάτω:

«Στην παραγωγή του ΣΚΑΪ θα μιλάμε τεκμηριωμένα για το 1821. Το ‘21 είχαμε δύο εμφυλίους. Δεν πιστεύουμε ότι έχουμε ένα έθνος – νήπιο και μπορούμε να πούμε την αλήθεια» επισήμανε.

«Είναι ίσως η πρώτη φορά που η ελληνική τηλεόραση ασχολείται με το ’21 με τόσο σοβαρό και τόσο αντισυμπλεγματικό τρόπο» πρόσθεσε.

Ο κ. Τατσόπουλος σημείωσε ότι η νέα παραγωγή του ΣΚΑΪ γυρίστηκε σε πέντε χώρες έχει πάρα πολλές αναπαραστάσεις, δραματοποιημένες και ψηφιακές, και δεν πρόκειται για ένα βαρετό ντοκιμαντέρ.

«Δεν θα με ενδιέφερε να συμμετάσχω σε μια παραγωγή φουστανέλας» πρόσθεσε ο συγγραφέας, ενώ τόνισε ότι στην παραγωγή θα τοποθετούνται για γνωστές και άγνωστες πτυχές του έπους της ελληνικής επανάστασης ιστορικοί με επικεφαλής τον Θάνο Βερέμη.

Ο άνθρωπος είναι συμπλεγματικός ψευτοαριστερός,που τα συσχετίζει όλα με...ταξικές πάλες και αηδίες:Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την ΚΟΤΣΑΝΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ,πως το 1821 "είχαμε δύο εμφυλίους";Ποιοι ήταν αυτοί,θα μας πεις ρε καραγκιοζάκο που βρίζεις κιόλας;


Όσο για τις φουστανέλες,ξέρουμε ότι ενοχλούν τα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ σα του λόγου σου,ακριβώς γιατί συμβολίζουν αφενός ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ (και όχι την...Οθωμανική Κυριαρχία) κι αφετέρου ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


Είχαμε κάποιες αμφιβολίες για το αν υπερβάλουμε σχετικά με τη νέα σειρά του ΣΚΑΙ,όμως μετά την ΕΜΕΤΙΚΗ "απάντηση" του ίδιου του παρουσιαστή της εκπομπής,είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΗΛΕΣΚΟΥΠΙΔΙ!

ΑΝΑΝΕΩΣΗ:ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗ ΝΕΑ "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΤΟΥ...ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ:


"Ελληνορθόδοξο μαλακιστήρι, ενημέρωσε κι εμάς πού αποσκοπεί η φιλοτουρκική προπαγάνδα μας σε μια σειρά που ούτε είδες, ούτε σκοπεύεις να δεις, μπας κι εμείς που, όχι μόνο την είδαμε, αλλά δουλέψαμε γι' αυτήν τρία χρόνια, μάθουμε και ξεστραβωθούμε".

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Η ΆΠΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ

Με πολλή προσοχή διάβασα το συγκεκριμένο μήνυμα και γιαυτό αναφέρω ότι το Νόημα δέν συμφωνεί καθόλου με την αισχρολογία που εκδηλώνετε και από τις δύο πλευρές αφενός από την πλευρά του Κου Τατσόπουλου που χαρακτηρίζει ως [ ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΛΑΚΕΣ και ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΑΛΑΚΙΣΤΗΡΙΑ ] τους διαφωνούντες με την άποψή του κάτι που δέν συνάδει με την δήθεν κουλτούρα του διότι δήθεν είναι η τόσο πολιτισμένη εικόνα του εφόσον για να αμυνθεί χρησιμοποιεί έναν τόσο απολίτιστο τρόπο και αφετέρου με την μεριά του σχολιαστή διότι χρησιμοποιεί ακριβώς τον ίδιο τρόπο για να εκφράσει την αντίθεσή του χαρακτηρίζοντας τον ΓΕΛΟΙΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟ και ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο χάνεις το δίκιο σου υποβαθμίζοντας την πολύτιμη κρίση σου πάνω σε ένα τόσο σημαντικό θέμα .

Το θέμα όμως είναι πολύ σοβαρό εάν κανείς δει την ουσία του αποβάλλοντας τον βόθρο των εκφράσεων που χρησιμοποιούνται διότι εάν όντος ο κύριος Τατσόπουλος και η ομάδα του μιλάει για την γέννεση εξ αρχής ενός κράτους από το μηδέν και όχι για την ανασύσταση ενός προϋπάρχοντος έθνους τότε η τόσο καλογυρισμένη σειρά του skai όντως καθαγιάζει τους Τούρκους και θέτει πολλά ερωτήματα για τις προθέσεις των δημιουργών του Ντοκιμαντέρ όσο και για τις προθέσεις αυτών που το χρηματοδότησαν .

Επίσης με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να αποκόψει τους ήδη αλλοτριωμένους Έλληνες από τις ρίζες τους δηλώνοντας τους ότι μην νομίζετε ότι είστε κάτι Τουρκόσποροι είστε που μάθατε μια ξένη γλώσσα . Όμως ο κύριος Τατσόπουλος ξεχνάει ότι όλοι αυτοί που έδωσαν το αίμα , την ζωή και την ψυχή τους στην επανάσταση Έλληνες ήταν και φουστανέλες φορούσαν , δεν μάθανε να μιλάνε Ελληνικά , αυτή την γλώσσα ξέρανε και αυτή μετέδιδαν τέσσερις και πλέον σκλαβωμένους αιώνες στα παιδιά τους όσο για την οικονομική ανάπτυξη επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας έχω να ρωτήσω κάτι τον Κο Τατσόπουλο πώς έγινε με τόση ανάπτυξη και ευημερία οι Έλληνες την εποχή της επανάστασης να είναι μόνο 250000 δηλαδή σχεδόν εξολοθρευμένοι ;

Δυστυχώς οι έχοντες εξουσία και δύναμη σε αυτών τον τόπο την χρησιμοποιούν ανάξια σε αναλογία με τα επιτεύγματα και την ηρωική δυναμική των προγόνων μας διότι πιθανός φοβούνται ότι η σκιά αυτών των ανθρώπων που ανέστησαν το έθνος μας από τις στάχτες , θα τους θάψει κάτω από το μεγαλείο της . Εκτός αυτού σήμερα επιλέγονται για θέσεις κλειδιά σε αυτόν τον τόπο άνθρωποι ανάξιοι λόγου και κενοί περιεχομένου οι οποίοι λειτουργούν ως φερέφωνα του κάθε ενός ψευδοφιλελεύθερου παγκοσμιοποιητή και για την επιλογή τους αυτή ως απαραίτητο προσών πρέπει να έχουν την υποτέλεια στα ξένα συμφέροντα και το σύνδρομο της ξενολατρίας .

Άποψή του νοήματος είναι ότι πρέπει κανείς να παρακολουθήσει αυτό το ντοκιμαντέρ για να έχει ιδία κρίση πάνω στα αναφερόμενα σε αυτό στοιχεία και από εκεί και ύστερα φυσικά εάν συντρέχει λόγος θα πρέπει με καθαρή σκέψη , σοβαρότητα και γνώσεις να αντιτάξει τα επιχειρήματά του .

Γ.Ζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: