Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : «Υπο τη σκιά του Βόυτσεκ»


 
 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : «Υπο τη σκιά του Βόυτσεκ»
 
 
Η Πλεύσις προτείνει μία νέα εκδοχή του Βόυτσεκ, του αντι-ήρωα του Μπύχνερ, στήνοντας μία παράσταση σωματικού θεάτρου εμπνευσμένη από το αριστούργημα του γερμανού συγγραφέα.
Σ’ ένα αφαιρετικό σκηνικό όπου επίκεντρο είναι μία μεγάλη ντουλάπα και ένας μακρόστενος ξύλινος πάγκος, πέντε ερμηνευτές καλούνται να αφηγηθούν με την κίνηση των σωμάτων τους την ιστορία του στρατιώτη Βόυτσεκ, ενός προσώπου που πάσχει σωματικά και ψυχικά πρ...οσπαθώντας να επιβιώσει σ’ έναν κόσμο που τον εξοντώνει καθημερινά με την ταπείνωση, την καταπίεση, τη δουλειά και τον πόνο.
Οι ερμηνευτές «πλάθουν» επί σκηνής την ιστορία και τους βασικούς χαρακτήρες του Βόυτσεκ και της Μαρίας. Δημιουργούν με απλά αντικείμενα τους διαφορετικούς σκηνικούς χώρους του έργου, οι οποίοι παράλληλα αντικατοπτρίζουν τον εσωτερικό κόσμο του ήρωα.
Ο ρόλος των κεντρικών προσώπων του έργου–αυτών του λοχαγού, του γιατρού και του αξιωματικού στην πλειοψηφία τους πρόσωπα της άρχουσας τάξης - εναλλάσσεται με το ρόλο των αφηγητών, οι οποίοι, ως ένα είδος χορού, συμβάλλουν καθοριστικά στη δραματουργική εξέλιξη της ιστορίας, θέτοντας ερωτήματα που σχετίζονται με το κατά πόσο ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και κύριος της μοίρας του.
Σε μια κοινωνία αμετάβλητη, όπου η ηθική και οι αξίες είναι για την άρχουσα τάξη αυτονόητες αλλά για την κατώτερη τάξη απροσπέλαστες, ο Βόυτσεκ οδηγείται σταδιακά στην «τρέλα».

Η ομάδα Πλεύσις προτείνει μια βαθιά συγκινητική παράσταση όπου θέατρο, χορός και μιμική συνυπάρχουν δημιουργώντας έντονα εικαστικά τοπία πλαισιωμένα από μουσική πρωτότυπη, σαν εξπρεσιονιστική ταινία βωβού κινηματογράφου.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΣΚΗΝΙΚΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΜΗΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΘΑΝΑΣΟΥΛΑ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ,
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ,
ΘΕΝΙΑ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ,
ΝΙΚΟΣ ΤΟΜΠΡΟΣ,
ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 9.30΄Μ.Μ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 7.30΄Μ.Μ.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 15€ ΚΑΙ 10€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ




Τοποθεσία ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΗΣ ΔΑΒΗΣ - ΑΛΚΜΗΝΗ
ΑΛΚΜΗΝΗΣ 12 Κ. ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ (ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: