Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τι κρύβεται πίσω από την Διαφήμιση της Vodafone..



Όποιος παρακολούθησε την διαφήμιση θα είδε ότι δίπλα στην σημαία της Κρήτης υπήρχε η σημαία των νήσων Μάρσαλ .
Αυτή η ταύτιση και η παρομοίωση της Κρήτης με το νησιωτικό σύμπλεγμα Μάρσαλ πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι τυχαία αλλά πρόκειται για μία εσκεμμένη ταύτιση που δηλώνει τις πιθανές προθέσεις για την τύχη και το μέλλον της Κρήτης εάν το κλίμα περί δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του νησιού καλλιεργηθεί και επιτύχει τον σκοπό του .
Σε αυτό το σημείο αξίζει να γίνει μια μικρή αναφορά στα νησιά αυτά ώστε να φανούν οι επιπτώσεις μίας ενδεχόμενης ανεξαρτητοποίησης η οποία θα μεταβάλει την [ ανεξάρτητη ] Κρήτη σε υποχείριο των όποιων δυνάμεων την επιβουλεύονται και ας μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη θεωρείτε ως το αεροπλανοφόρο της Μεσογείου .
ΝΗΣΙΑ ΜΑΡΣΑΛ
Τα νησιά Μάρσαλ βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό μεταξύ της Χαβάης και της Παπούας Νέας Γουινέας . Πρόκειται για ένα νησιωτικό σύμπλεγμα το οποίο αποτελείτε από 29 κοραλλιογενείς ατόλες και 5 νησιά , από το σύμπλεγμα αυτό κατοικούνται τα 24 . Η συνολική έκταση της χώρας είναι 70 Τ. μίλια .
Οι αυτόχθονες κάτοικοι των νησιών έχουν ιστορία τουλάχιστον 3000 ετών στην περιοχή , οι πρώτοι άποικοι των νησιών ήταν Ισπανοί ποιο συγκεκριμένα ο πρώτος άποικος ήταν ο Ισπανός Αλόνσο Ντε Σαλασάρ ο οποίος έφθασε εκεί στις 21 Αυγούστου του 1526 .
Η Ισπανική κυριαρχία κράτησε έως το 1885 όπου τότε το νησιωτικό σύμπλεγμα έγινε Γερμανικό προτεκτοράτο , αυτή η συνθήκη κράτησε έως το 1914 και το 1920 η κοινωνία των εθνών επικύρωσε εντολή κυβέρνησης από την Ιαπωνία .
Μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο τα νησιά προσαρτήθηκαν στις Η.Π.Α. με επικύρωση ψηφίσματος του Ο.Η.Ε.
Από το 1946 έως το 1958 τα νησιά έγιναν πεδίο των Αμερικάνικων πυρηνικών δοκιμών . Το 1946 στην ατόλη Μπικίνι έγινε η πρώτη χρήση θερμοπυρηνικής βόμβας ενώ στην ατόλη Ενιγουέκ έγινε η ρίψη της πρώτης υδρογονόβομβας .
Το 1947 οι Η.Π.Α. εγκατέστησαν στο νησί Κουότζελεν δική τους βάση ενώ προηγουμένως μετέφεραν βιαίως τους αυτόχθονες κατοίκους του νησιού στο νησί Ματζούρο όπου είναι και η πρωτεύουσα της χώρας .
Η χώρα αυτονομίθηκε το 1979 ενώ το 1986 άρχισε να ισχύει η συμφωνία ελεύθερης σύνδεσης με τις Η.Π.Α. κατόπιν δημοψηφίσματος που έγινε το 1983 .
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Οι κάτοικοι έχουν πληγεί από την ραδιενέργεια αναγκάζοντας την Αμερικάνικη κυβέρνηση να πληρώσει για αποζημιώσεις στα θύματα των πυρηνικών δοκιμών το ευτελές ποσό των 112 εκατ. δολαρίων
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1994 διέρρευσαν έγγραφα από το υπουργείο ενέργειας των Η.Π.Α. τα οποία αποκάλυπταν ότι σκοπίμως οι κάτοικοι των νησιών εκτέθηκαν στην ραδιενέργεια ούτως ώστε να μελετηθούν λεπτομερώς οι επιπτώσεις της ατομικής ενέργειας πάνω στους ανθρώπινους οργανισμούς
Το βιωτικό επίπεδο των κατοίκων των νησιών Μάρσαλ είναι άθλιο και η οικονομία της χώρας στηρίζετε αποκλειστικά στην Αμερικάνικη βοήθεια και στο ενοίκιο της ατόλης Κουότζελεν το οποίο καταβάλουν οι Η.Π.Α. για την διατήρηση της βάσης τους εκεί .
Αυτός ο επίγειος παράδεισος έχει εξουθενωθεί και ένα από τα κυριότερα προβλήματα είναι η μόλυνση από τις πυρηνικές δοκιμές και την μεταφορά και απόθεση αποβλήτων στην χώρα από τις Η.Π.Α.
Το νόμισμα των νησιών Μάρσαλ είναι το Αμερικανικό Δολάριο .
Η Κρήτη αυτή την στιγμή παρά το ότι είναι Ελληνική επικράτεια φιλοξενούσε στο παρελθόν και φιλοξενεί ακόμα Αμερικάνικες βάσεις .
Η τηλεπικοινωνιακή βλαση των Γουρνών έχει κλείσει προ πολλού όμως ΄ό φυσικός όρμος της Σούδας στα Χανιά φιλοξενεί τον νατοϊκό στόλο και κάτω από το κρητικό πέλαγος διέρχονται συχνά πυκνά πυρηνοκήνητα υποβρύχια και κάθε λογής άλλο πλοίο , άξιο λόγου είναι και το γεγονός ότι στον όρμο της Σούδας απαγορεύετε η πρόσβαση ιδιωτικού σκάφους εκτός από τις περιοχές που βρίσκονται στο μυχό του όρμου .
Αυτή την στιγμή η Κρήτη έχει μία αποδεκατισμένη οικονομία διότι η γεωργική παραγωγή της έχει μειωθεί στο ελάχιστο με αποτέλεσμα η οικονομία του νησιού να διανύει μία από τις χειρότερες εποχές της .
Σκεφθείτε λοιπόν τι μπορεί να συμβεί εάν η Κρήτη αυτονομηθεί και μπουν ως επιτηρητές στο νησί οι μεγάλες δυνάμεις , τότε θα έχουν κάθε δικαίωμα να πειραματιστούν ανενόχλητοι πάνω στο νησί και στους κατοίκους του οι οποίοι θα είναι πλέον εντελώς ανίσχυροι εφόσον και οικονομικά αλλά και πολιτισμικά θα έχουν αποκοπεί από τις ρίζες τους .
Όλος ο Ελληνισμός αυτή την στιγμή κινδυνεύει διότι γίνετε μία καλά οργανωμένη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια αφελληνισμού των Ελλήνων και αυτό συμβαίνει διότι εμείς που θεωρούμαστε Έλληνες έχουμε την τάση να ξεχνάμε την καταγωγή αλλά και τα λάθη μας αφήνοντας τον κάθε ένα να επιβουλεύεται αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει δηλαδή τα εδάφη και των πολιτισμό μας
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Γ.Ζ.


περι του νοηματος Share src="http://static.addtoany.com/buttons/share_save_171_16.png" width=171 height=16>





Δεν υπάρχουν σχόλια: