Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΈΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

O Πρωθυπουργός μιλώντας στα μέλοι της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ επετέθει σε εκείνους που όπως είπε καλύπτουν πολιτικά την κατάληψη του ιστορικού κτιρίου της νομικής από τους λαθρομετανάστες .
Ο πρύτανης του παν. Αθηνών σε συνέντευξη τύπου κάλεσε σε σύσκεψη τον υπουργό εσωτερικών , τον δήμαρχο Αθηνών και τον περιφερειάρχη Αττικής και απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς ώστε να εγγυηθούν την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών από το κτίριο της νομικής σε άλλο κτίριο και παράλληλα δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι θεσμικό .
Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Ν.Δ.προτίθεται να καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση του ασύλου όπως αυτό λειτουργεί σήμερα .
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Κ. Ι. Σακελάκος διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την όλη υπόθεση ενώ οι συναρμόδιοι υπουργοί συγκάλεσαν για το θέμα έκτακτη σύσκεψη .
Αυτά με λίγα λόγια είναι τα γεγονότα , ο Κος πρύτανης για ακόμα μία φορά έγινε παίγνιο των όποιων συντελεστών αυτής της πράξης και γενικά των φοιτητών του διότι ας μην ξεχνάμε ότι χρειάζεται τις ψήφους τους στις όποιες εκλογές θα γίνουν για τις πρυτανικές αρχές .
Μίλησε για θεσμικό πρόβλημα χωρίς φυσικά να κατονομάσει για ποιους θεσμούς μιλάει , Ολα αυτά τα γεγονότα φέρνουν στο προσκήνιο για μια ακόμα φορά το μεγάλο θέμα των Ελληνικών πανεπιστημίων καθώς και του ασύλου το οποίο είναι ιερό εφόσον πρόκειται για μια μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση .
Ο Κος Πρύτανης , όπως και οι προκάτοχοί του κλήθηκαν να διαχειριστούν κάτι ιερό και το σφετερίστηκαν , διότι το άσυλο αυτό είναι άσυλο ιδεών και πολιτικών ελευθεριών , επίσης είναι άσυλο το οποίο προασπίζετε και προστατεύει  την ελεύθερη έκφραση και την δημοκρατία , όμως στον βωμό της πανεπιστημιακής εξουσίας οι εκάστοτε πρυτανικές αρχές θεωρούν σκόπιμο να θυσιάζουν αυτή την ιερή αρχή προστατεύοντας όχι τις ιδέες και τον πολιτισμό που προάγουν την δημοκρατία αλλά τον κάθε λογής αυτοαποκαλούμενο αντιεξουσιαστή ακτιβιστή και τα ρέστα ο οποίος δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει εκτός από την βία και την καταστροφή και τον προστατεύουν διότι αυτός στηρίζετε συνήθως από τα διάφορα φοιτητικά παραμάγαζα των πολιτικών παρατάξεων τα οποία έχουν και αυτά λόγο άγνοιας και λόγο διάφορων σκοπιμοτήτων καταχραστεί με αισχρό τρόπο το ιερό δικαίωμα του ασύλου .
Δέν φταίνε οι αλλοδαποί που εισέβαλαν μέσα στο πανεπιστήμιο  φταίνε αυτοί που τους οργάνωσαν οι οποίοι δυστυχώς προστατεύονται αντί να τιμωρούνται για την ασέβεια που έδειξαν απέναντι στο ίδρυμα και στην δημοκρατία που το προστατεύει ,
Φταίνε επίσης οι πολιτικοί οπού από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα εκμεταλλεύονται το πανεπιστήμιο ως φυτώριο κομματικών μελών αγνοώντας ότι ο σκοπός ενός τέτοιου ιδρύματος είναι να δημιουργήσει ελεύθερα σκεπτόμενους και μορφωμένους πολίτες και όχι πειθήνια κομματικά όργανα .
Έτσι με τον εκμαυλισμό και την ισοπέδωση των αξιών που δημιούργησαν την ιδέα του ασύλου έρχεται η σημερινή μέρα και αρχίζουμε να συζητάμε για την κατάργηση η την τροποποίηση αυτού του θεσμού ο οποίος προδόθηκε από τους υποτιθέμενους υπερασπιστές του .
Αυτό είναι ακόμα ένα πλήγμα ελευθεριών στην υποτιθέμενη δημοκρατία που ζούμε .
Γ.Ζ.




Share


Δεν υπάρχουν σχόλια: