Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Διεθνές Φεστιβάλ IMT (Προθεσμία: 4/11/2011)





artmag logo
  63


Cover Theme
Διεθνές Φεστιβάλ IMT (Προθεσμία: 4/11/2011)
Το Διεθνές Φεστιβάλ Video Art, In Medi Terraneum (IMT) προσκαλεί καλλιτέχνες, σπουδαστές και λάτρεις των τεχνών να συμμετάσχουν στην πρώτη επίσημη διοργάνωση του στην Ελλάδα καταθέτοντας τα έργα τους για το επίσημο κάλεσμα συμμετοχής του, δημιουργώντας για τη θεματική ενότητα «Δημιουργικότητα και αβεβαιότητα».

περισσότερα >>
banner-adv
Αρθρογραφία Συνεντεύξεις Αφιερώματα
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: Η Γενιά του '30 δίνει την απάντηση στην κρίση του σήμερα
ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ: Η επιστήμη των αισθητικών απολαύσεων
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ: Δημήτρης Μαμαλούκας: «Οι ήρωές μου κατά τη διάρκεια της συγγραφής γίνονται όλο και πιο ανυπάκουοι»
ΚΙΝΗΜΑΤΑ: Γεωμετρική Αφαίρεση
ΠΡΟΣΩΠΑ: Μιχάλης Τόμπρος
TED ( Ομιλίες )
TED: Σέα Χέμπρεϊ: Πώς έγινα εκατό καλλιτέχνες
Προτάσεις
ΘΕΑΤΡΟ: «Ιστορίες metroπάθειας»
Στο Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζεται, από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή, η παράσταση «ιστορίες metroπάθειας» σε σκηνοθεσία Βασίλη Καρφή. Πρόκειται για επτά, αυτοτελείς, πικρές κωμωδίες των Graig Pospisil, David Riedy, Anthony P. Pennino, Stephen O' Rourke και Timothy Braun.
ΘΕΑΤΡΟ: «Ιδιωτικές ζωές» του Νόελ Κάουαρντ
Το πιο γνωστό έργο του κορυφαίου Βρετανού θεατρικού συγγραφέα, που θίγει με κωμικό τρόπο τον παραλογισμό του έρωτα, θα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Πέτρου Φιλιππίδη.
ΘΕΑΤΡΟ: «Κόλχαας» του Χάινριχ Φον Κλάιστ
Το θέατρο Τόπος Αλλού παρουσιάζει, για δεύτερη χρονιά λόγω πολύ μεγάλης καλλιτεχνικής επιτυχίας, από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων το έργο «Κόλχαας», βασισμένο στο αφήγημα «Μίκαελ Κόλχαας» ( Michael Kohlhaas) του Χάινριχ φον Κλάις, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νίκου Αλεξίου. Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία που συνέβη στη Γερμανία του 1500.
ΘΕΑΤΡΟ: St. Petersburg State Ice Ballet: Σταχτοπούτα
Έχοντας αποθεωθεί από το ελληνικό κοινό τα τελευταία 12 χρόνια, τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφουν στο Θέατρο Badminton για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το δημοφιλές μπαλέτο του Sergei Prokofiev, «Σταχτοπούτα» για δύο Σαββατοκύριακα: 25-27 Νοεμβρίου και 2-4 Δεκεμβρίου 2011.
ΘΕΑΤΡΟ: «Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ» του Charles Ludlam
Αν και ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα βρισκόταν ένα θεατρικό αρκούντως μεγαλοφυές, ώστε να χωράει τόσο σασπένς διανθισμένο με Χιτσκοκικές πινελιές, Σεξπιρικά τσιτάτα, πίνακες που ματώνουν...
ΘΕΑΤΡΟ: «Η Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός Αναρχικού»
Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα της εξουσίας με το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο! Έναρξη παραστάσεων 14 Οκτωβρίου.
ΘΕΑΤΡΟ: «Ο Τζιμ το τζιτζίκι»
Ο «ΘΙΑΣΟΣ΄81» από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα παρουσιάζει το επίκαιρο και αλληγορικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο ΤΖΙΜ ΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΙ» και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα στο θέατρο «ΖΙΝΑ».
ΘΕΑΤΡΟ: «Παιδικές παραστάσεις στις Μορφές Έφρασης με βάση το Μουσικοκινητικό Σύστημα του Carl Orff»
Οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ παρουσιάζουν για τη χρονιά 2011-2012 μοναδικές παιδικές παραστάσεις εμπνευσμένες και βασισμένες στο Μουσικοκινητικό Σύστημα του Carl Orff, εισάγοντας έτσι μικρούς και μεγάλους στα τρία στοιχεία της ανθρώπινης φύσης και έκφρασης: το λόγο, την κίνηση και τη μουσική ως ένα ενιαίο σύνολο επί σκηνής! Οι παραστάσεις ειναι «Ο Χαχά και η Χιχί», το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος», την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και «Το παιδί και το κουδουνάκι».
ΘΕΑΤΡΟ: 2ος Χρόνος «Χορεψέ με ως το Τέλος του Κόσμου» του Joe Sauter
Το έργο «Χορεψέ με ως το Τέλος του Κόσμου» του Joe Sauter για 2η χρονιά ανεβαίνει στο ανακαινισμένο Θέατρο ΕΛΥΖΕ σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού από τις 28 Οκτωβρίου 2011 και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2012.
ΘΕΑΤΡΟ: Backstage Theater Festival
Backstage Theater Festival. Οκτώ ομάδες κάτω από την ίδια ομπρέλα. Μία πρόταση για οκτώ διαφορετικές δουλειές, οκτώ διαφορετικές γραφές, για ένα θέατρο, όμως, που μας αρέσει. Δράσις, Circle, So7, Theaterψιθέα, Βλακlist, Πολυμήχανοι, Nonsense, Splish Splash και ακόμα μία ειδική παράσταση για το τέλος, από όλους μαζί. Στο Θέατρο Badminton.
ΘΕΑΤΡΟ: «Η Θεία κι Εγώ»
Η Θεατρική Διαδρομή θα παρουσιάσει το βραβευμένο έργο του Καναδού Μόρις Πάνιτς, «Η ΘΕΙΑ ΚΙ ΕΓΩ» στο θέατρο Βασιλάκου, από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011.
ΘΕΑΤΡΟ: Caveman: Ένας μονόλογος... προϊστορικός!
Για πέμπτη χρονιά το φαινόμενο «CAVEMAN» του Rob Becker σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη, από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
ΘΕΑΤΡΟ: «Abnormal»
Το θέατρο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ» παρουσιάζει από την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή του το έργο της Πτούσκινα Ναντιέζντα Μιχάιλοβνα, «ABNORMAL», σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου. Παίζουν οι Μαρία Αλιφέρη, Γιώργης Κοντοπόδης.
ΜΟΥΣΙΚΗ: 1ος Super Jazz Marathon / unplugged
Στο κέντρο της πόλης σε μια αίθουσα διάσημη για την ακουστική της, 12 μουσικοί από την αφρόκρεμα της ελληνικής τζαζ μουσικής σκηνής και 3 πολλά υποσχόμενοι νέοι, παίζουν unplugged...
ΜΟΥΣΙΚΗ: Κύκλος μουσικής δωματίου «Νέοι Κλασικοί»
Μια δυνατή ομάδα νέων βραβευμένων και διακεκριμένων σολίστ πλαισιώνει τον Κύκλο μουσικής δωματίου, με τίτλο Νέοι Κλασικοί, από τον Οκτώβριο 2011 – Μάιο 2012, που διοργανώνεται από φἐτος στην αίθουσα Παρνασσός, από την εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών specs 'n' arts, με την υποστήριξη του Φ. Σ. Παρνασσός και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του πιανίστα Απόστολου Παληού, βραβευμένου και του ιδίου από την Ακαδημία Αθηνών, αλλά και σε διεθνούς κύρους διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Καλλιτεχνική διεύθυνση, Απόστολος Παληός.
ΜΟΥΣΙΚΗ: 7ος κύκλος συναυλιών "γύρω απ' το πιάνο"
Στις 5, 7, 8 & 12 Νοεμβρίου 2011, ένα παζλ με 34 κομμάτια, όσοι και οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν σε αυτό, παρουσιάζουν οι διοργανωτές του καθιερωμένου πλέον φεστιβάλ μουσικής δωματίου «γύρω απ' το πιάνο», που διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου.
ΜΟΥΣΙΚΗ: «Κουρελού Project» με τη Βασιλική Καρακώστα
«Κουρελού Project» με τη Βασιλική Καρακώστα, στο Αγγέλων Βήμα. Από την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 και για πέντε μόνο εμφανίσεις στις 21.00.
ΜΟΥΣΙΚΗ: «Στα χνάρια του καφέ Αμάν» από το μουσικό σχήμα «ΔΗΘΕΝ»
«Στα χνάρια του καφέ Αμάν» από το μουσικό σχήμα «ΔΗΘΕΝ». Από την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου και για τρεις μόνο εμφανίσεις στις 21.00, στο Αγγέλων Βήμα.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Το ελιξίριο του έρωτα του Γκαετάνο Ντονιτσέττι
Με την διάσημη ρομαντική, κωμική όπερα του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, το Ελιξίριο του Έρωτα, Ποιητικό κείμενο Φελίτσε Ρομάνι, βασισμένο στο ποιητικό κείμενο Το φίλτρο του Εζέν Σκριμπ. Σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και μουσική διεύθυνση του Ισίν Μετίν, ξεκινά η νέα καλλιτεχνική περίοδος για την Εθνική Λυρική Σκηνή. Πρεμιέρα την Παρασκευή 14 Οκτώβρη, στο Θέατρο Ολύμπια.
ΜΟΥΣΙΚΗ: "Piaf"
Η εποχή της Εντίθ Πιάφ, η ζωή της, τα τραγούδια της, οι άντρες της, ο μύθος της σε μια παράσταση-ύμνο στη χαρά και όχι μνημόσυνο. Γιατί, σίγουρα, και η ίδια έτσι θα ήθελε. Έναρξη την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011, στο Αγγέλων Βήμα.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Φεστιβάλ Σύγχρονης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας contACT#3 - Cross My Art
To contACT art club διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκυη το ετήσιο φεστιβάλ Σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τίτλο contACT#3- Cross My Art ...εκεί που η τέχνη συναντά τον πραγματικό εαυτό της... Φεστιβάλ Σύγχρονης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 1-9 Οκτωβρίου 2011 3 χώροι 300 καλλιτέχνες 9 ημέρες
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Πολιτισμός στο διάλογο: „The Sound of Austria" στην Αθήνα
Στις 10 Οκτωβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί η σημαντική πολιτιστική εκδήλωση The Sound of Austria στην SG Art Gallery του Ξενοδοχείου St. George Lycabettus στο Κολωνάκι.Η εν λόγω εκδήλωση, περιλαμβάνει μια έκθεση γνωστών αυστριακών καλλιτεχνών, ένα ρεσιτάλ του διάσημου μουσικού συνόλου «Wiener Solisten» καθώς κι ένα αυστριακό γκαλά δείπνο.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σύστημα "Αθήνα" και η προώθηση του Ελληνικού Θεάτρου & χορού στο εξωτερικό
Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) στο πλαίσιο της πλατφόρμας θεάτρου και χορού Σύστημα Αθήνα που κλείνει ήδη τέσσερα χρόνια ύπαρξης, διοργανώνει στις 11 Οκτωβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης ημερίδα αφιερωμένη στο Σύστημα Αθήνα και τις προκλήσεις/ευκαιρίες που συνεπάγεται η έξοδος ενός σχήματος στο εξωτερικό.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Η έκθεση του Eleventh Plateau έρχεται στην Αθήνα
Έπειτα απο την επιτυχημένη παρουσία του φεστιβάλ Eleventh Plateau στα πολιτιστικά δρώμενα της Ύδρας, η έκθεση Eleventh Plateau ταξιδεύει στην Αθήνα, τον Οκτώβριο στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Ξεκινά ο νέος κύκλος μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Στοάς του Βιβλίου
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: New York Acting Studio: Νέα Προγράμματα Σπουδών και Σεμιναρίων
Δυναμικά ξεκινάει τον Οκτώβριο του 2011 τη νέα χρονιά το New York Acting Studio που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη & ηθοποιού Νίκου Κατή με νέα και πολύ ενδιαφέροντα Προγράμματα Σπουδών και Σεμιναρίων από καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου και του κινηματογράφου (Κέννυ Μακ Λέλλαν, Βίκυ Παναγιωτάκη, Θεμιστοκλής Παυλής, Κατερίνα Φωτιάδη, Χάρης Γεωργιάδης και -ως guest- Δημήτρης Αθανίτης, Σάκης Μπιρμπίλης κ.ά.)
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Eλεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» ονομάζεται ο νέος θεσμός, που εγκαινιάζει τον Οκτώβριο ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, με σκοπό να προσφέρει στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα επιμόρφωσης στο χώρο της Μουσικής, μέσα από τη δωρεάν παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων, τα οποία θα παρουσιάζουν διακεκριμένοι εισηγητές.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: «PANOPTIKON13X13»
ΔΩΡΕΑΝ!:Πρόκειται για ένα αποκεντρωτικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κεντρικό άξονα τη σύγχρονη φωτογραφία, που εξελίσσεται σε 13 αστικά κέντρα της ελληνικής περιφέρειας, καλύπτοντας και τα 9 γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.
ΒΙΒΛΙΟ: Θεωρίες λογοτεχνίας του εικοστού αιώνα
Το βιβλίο αυτό βασίζεται στην αποδοχή ότι οι θεωρίες της λογοτεχνίας μάς είναι απαραίτητες, αν θέλουμε να ερμηνεύσουμε τα λογοτεχνικά κείμενα και να εξηγήσουμε τη λογοτεχνία ως συγκεκριμένο τρόπο επικοινωνίας.
ΒΙΒΛΙΟ: Η βυζαντινή τέχνη εν τω γενέσθαι
Το βιβλίο αυτό πρωτοεκδόθηκε το 1977 στο Λονδίνο και αποτελεί σταθμό στη βιβλιογραφία για την τέχνη του τέλους της αρχαιότητας και του πρώιμου Μεσαίωνα. Η εποχή αυτή αντιμετωπίστηκε για πολύ καιρό ως εποχή πτώσης και παρακμής.
Eπικαιρότητα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Οι Διαλέξεις της Πρεμιέρας
Με αφορμή τις όπερες που θα ανεβούν στην Εθνική Λυρική Σκηνή την περίοδο 2011-2012, ο καθηγητής Μάνος Στεφανίδης και ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης επιχειρούν ένα ταξίδι στην ιστορία της Μουσικής και των Εικόνων. Ξεκινώντας από το έργο και τον συνθέτη του, αναζητούν την πνευματική ατμόσφαιρα της εποχής, τις καλλιτεχνικές εκείνες τάσεις που οδηγούν στη δημιουργία του ολικού έργου τέχνης που λέγεται όπερα, οπερέτα, μπαλέτο ή μουσικό θέατρο. Η πρώτη διάλεξη αφορά στο έργο του Γκαετάνο Ντονιτσέττι «Το Ελιξίριο του Έρωτα», Τετάρτη 12/10/11 και ώρα 5:00 το απόγευμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Σουηδός ποιητής κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2011
Ο Tomas Transtromer, ο Σουηδός ποιητής του οποίου η ζοφερή αλλά δυνατή δουλειά διερευνά θέματα όπως η φύση, η απομόνωση και η ταυτότητα, κέρδισε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2011 .
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Η Trisha Brown κερδίζει το βραβείο Gish
Η Brown επιλέχθηκε να κερδίσει το βραβείο αξίας $300.000 από κριτική επιτροπή που συμπεριελάμβανε το χορογράφο Garth Fagan και τον τέως πρόεδρο της «National Endowment for the Arts» Vishakha Desai, που επαίνεσαν το πώς έχει μεταμορφώσει το σύγχρονο χορό, «φλερτάροντας με τη βαρύτητα, χρησιμοποιώντας την και ορίζοντάς την εναλλάξ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Διεθνές Φεστιβάλ IMT (Προθεσμία: 4/11/2011)
Το Διεθνές Φεστιβάλ Video Art, In Medi Terraneum (IMT) προσκαλεί καλλιτέχνες, σπουδαστές και λάτρεις των τεχνών.Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Ο Baryshnikov πακετάρει τις αναμνήσεις του
Ανάμεσα στα εκατοντάδες βίντεο που έχει συλλέξει ο Mikhail Baryshnikov ανά τις δεκαετίες υπάρχει και μια χούφτα βίντεο που τον δείχνουν να κάνει πρόβες με τους «Τιτάνες του χορού» George Balanchine, Jerome Robbins, Martha Graham και Merce Cunningham. Αλλά ίσως το πολυτιμότερο είναι ένα θολό ασπρόμαυρο βίντεο με τον 16χρονο Baryshnikov σε μάθημα με το λατρεμένο του δάσκαλο Alexander Pushkin στην Ακαδημία Vaganova του Ρωσικού Μπαλέτου στην Αγία Πετρούπολη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Δωρεάν διανομή ebook με τα 20 καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού «ΛόγωΤέχνης»
Το βιβλίο Διαγωνισμός ΛόγωΤέχνης - Τα 20 πρώτα διηγήματα του 2010 διανέμεται ελεύθερα στο Διαδίκτυο με άδεια Creative Commons μέσω του δικτυακού τόπου: http://www.artspot.gr/ebook/
banner-adv
^ Αρχή
Προσκλήσεις Καλλιτεχνών
Διαγωνισμοί
Casting / Audition
Kερδίστε προσκλήσεις!
^ Αρχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: