Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Είμαι πολύ θυμωμένος, Νο 2 [ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ]

Είμαι πολύ θυμωμένος, Νο 2

 

Όπως σας είχαμε αναφέρει το άρθρο «Είμαι πολύ θυμωμένος επειδή είναι σχετικά μεγάλο θα το ανεβάσουμε σε 3 συνέχειες. Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε μερικά ακόμα  στοιχεία σαν απάντηση και τεκμηρίωση του γιατί είμαι πολύ θυμωμένος Νο 2

 

Είμαι πολύ θυμωμένος,

γιατί η κατάσταση όχι μόνο με το πρόβλημα του αλκοολισμού, αλλά της κατάχρησης του αλκοόλ γενικότερα, προκαλεί τόσα ανθρώπινα θύματα, και δημιουργεί τόσα προβλήματα –ζωής.

Επιβάλλεται κάποια στιγμή να αρχίσουμε να πιστεύουμε όλοι μας ότι δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος αλκοολικός για να δημιουργήσει προβλήματα που μερικά από αυτά δεν διορθώνονται.  

Ναυάγια, διαλυμένες οικογένειες, κατεστραμμένους επιχειρηματίες – βιοτέχνες - λειτουργούς, απλούς βιοπαλαιστές. Κλείνει τόσους ανθρώπους στα νοσοκομεία και στις φυλακές και το Επίσημο κράτος δεν κάνει τίποτα απολύτως. Μάλλον λάθος, κάνει «όποτε χρειάζεται χρήματα αυξάνει τις τιμές (φορολογία), στις νόμιμε ουσίες που προκαλούν εξάρτηση. Βλέπετε από αυτή την πηγή έχει σίγουρα τα έσοδα που και αυτά από τον φτωχό και μεσαίο Έλληνα θα προέλθουν καθώς οι πλούσιοι τι πρόβλημα μπορούν να έχουν εάν ένα μπουκάλι με ποτό ανέβει 2 ή 3 ευρώ..

Ερωτώ;

                                       Θέλει;(το Κεντρικό Κράτος) να επιληφθεί

 όλης αυτής της κατάστασης «Αλλά δεν γνωρίζει;»

                                               Ή γνωρίζει αλλά δεν Μπορεί;

Δεν μπορεί να κυρίξει πόλεμο στους κολοσσούς της παραγωγής των αλκοολούχων ποτών.

Όπως επίσης ερωτώ: λαμβάνει, ακούει, παρακολουθεί το τι συμβαίνει με τον λαό της χώρας μας σε σχέση με το αλκοόλ  και τι κάνει σχετικά με αυτό;

 

Τα μηνύματα και οι ενημερώσεις, από μετρήσεις, στατιστικές και έρευνες κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου αλλά στην χώρα μας φαίνεται οι κυβερνώντες εκεί που θέλουν βάζουν ωτασπίδες.

Το πιο φρικτό όμως είναι ότι δεν γνωρίζουν, αλλά όχι μόνο αυτό, δεν έκαναν ούτε καν τον κόπο να πληροφορηθούν, εξ’ άλλου αυτοί όλοι τους προσπαθούν να ντυθούν τον μανδύα του Σωτηρα, με τους ξοφλημένους αλκοολικούς θα ασχολούνται.

Ξεχνούν τις προτροπές και υποδείξεις του Π.Ο.Υ , ξεχνούν ότι αυτοί οι ίδιοι και ειδικότερα οι υπουργοί Υγείας φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Όσο για τους προβληματικούς πότες (αυτούς που κάνουν περιστασιακά χρήση έως και τα όρια της οξείας μέθης , οφείλω να σας ενημερώσω ότι δεν μιλάμε για 500 ή 1000 συνανθρώπους μας.

Όμως εδώ δεν μιλάμε για ξοφλημένους αλκοολικούς αλλά μιλάμε για ένα ποσοστό 85% περίπου οι οποίοι είναι περιστασιακοί χρήστες και οι οποίοι ευθύνονται μαζί με τους αλκοολικούς για το:80 % θάνατων από φωτιές - 50%των δολοφονιών - 30% των ατυχημάτων μέσα στο σπίτι, κ.λ.π.

2ον. Το σύνολο των επιστημόνων και ερευνητών σήμερα πλέον έχει δεχτεί ότι ο αλκοολικός είναι ασθενής και ο αλκοολισμός ασθένεια.

Είναι μια αλλοπρόσαλλη κατάσταση καθώς καταδικάζουμε τον αλκοολικό ενώ είναι ασθενής επειδή μεθά και αθωώνουμε τον κάθε άλλο πότη όταν μεθά.

 

Με τον σημερινό ρυθμό εξέλιξης της κατάχρησης του αλκοόλ και σύμφωνα πάντα με τις αλλαγές που γίνονται στον Κοινωνικό και οικογενειακό ιστό δηλαδί  η κατάργηση  της προστατευτικότητας των τοπικών συνηθειών, της κουλτούρας, ηθών και εθίμων, γνωρίζετε ποια θα είναι η φυσική εξέληξη και η θέση μας μετά από 5 με 10 χρόνια;

Όλοι αυτοί οι σημερινοί νέοι με την λανθασμένη σχέση που έχουν αναπτύξει με το αλκοόλ και την πίστη ότι τα 5 ποτά στην κάθε έξοδο δεν αποτελούν κίνδυνο. [ Μιλώ για τους νέους που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να μπουν σε αυτοκίνητο που οδηγεί πιωμένος οδηγός, ή να καθίσουν σε μηχανάκι πιωμένοι ] πώς θα διαχειρισθούν τον εαυτό τους ; Ποια μπορεί να περιμένει κάποιος, ότι θα είναι τα αποτελέσματα;

Για όλα αυτά ευθύνετε η άγνοια και ή  διαστρεβλωμένη , γεμάτη παραπληροφόρηση γνώση για τα «δήθεν οφέλη από την χρήση ή κατάχρηση του αλκοόλ», μπορούμε να καλέσουμε τους ειδικούς μπροστά σε ένα τέτοιο δίλλημα να μας δώσουν τις απαντήσεις σε αυτή την θέση, στάση, άποψη.

Η άγνοια είναι υπεύθηνη αγαπητοί μου φίλοι και φίλες    

Άγνοια και όπου δεν υπάρχει άγνοια υπάρχει λανθασμένη ενημέρωση. Εκτός όμως της άγνοιας είμαστε αντιμέτωποι και μια πολύ σωστά δομημένη διαφήμιση η οποία βοηθάτε από μια καλά ριζωμένη μυθολογία η οποία ολοκληρώνει την παραπληροφόρηση.  Σχετικά με το Επίσημο Κράτος;

                                               Άκρα του τάφου Σιωπή

 

Τα Μ.Μ.Ε μας κατακλύζουν με νέα όπως Χριστούγεννα  στην  Αράχοβα ή πάρτυ από την Μύκονο κάθε καλοκαίρι, για γλέντια ξεφαντώματα έως το πρωί: χρήματα είναι αυτά και αυτές οι ειδήσεις πουλάνε.

 

Συγχρόνως, η άποψη που επικρατεί δυστυχώς μόνο για μας που ασχολούμεθα με το πρόβλημα και το γνωρίζουμε πολύ καλά είναι ότι:

«Το επίσημο Ναρκωτικό του Δυτικού Κόσμου είναι το Αλκοόλ».

Από τα πολύ παλιά όμως χρόνια γνωρίζουμε – παρακαταθήκη των Σοφών - ότι 3 είναι τα πιο σκληρά Ναρκωτικά:

«Το αλκοόλ, οι παραισθησιογόνες  - (ναρκωτικά) ουσίες και το Σεξ».

 

Προσέξτε τώρα μια ουσιαστική λεπτομέρεια, υπάρχουν πολλοί τρόποι εξουσίας που έχει ανακαλύψει το σύστημα  για να ελέγχει τους λαούς, άλλοι είναι σχετικά ακίνδυνοι, αλλά άλλοι είναι πολύ επικίνδυνοι.

Μέσα στους περισσότερο επικίνδυνους είναι και η ανωτέρω 3άδα: αλκοόλ, παραισθησιογόνα, σεξ.

Αυτό ακριβώς το σημείο, είναι που γεννά και τον πολύ μεγάλο  ΘΥΜΟ μου, καθώς και τα 3 μπορούν να καταστρέψουν κάποιον άνθρωπο ολοκληρωτικά.

Αλλά πριν τον καταστρέψουν και τον τρελάνουν για να τον πεθάνουν

τον έχουν μετατρέψει σε ένα νεκροζώντανο που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι μην τυχών μείνει και δεν έχει την δόση του, τα χάπια του ή δεν έχει να πιει αλκοόλ.

 

Το αλκοόλ και ο αλκοολισμός.

«Το θέατρο του παραλόγου»

 

Αναφερθήκαμε στην αρχή του κεφ. για τα 3 πιο σκληρά ναρκωτικά, είπαμε δε επίσης ότι, «το επίσημο νόμιμο ναρκωτικό του Δυτικού Κόσμου είναι το αλκοόλ», και εδώ σε αυτό το σημείο είναι ο θυμός γιατί:

1ον: Αφού πλήρωσα ότι πλήρωσα προσωπικά όχι μόνο εγώ αλλά και ολόκληρη η οικογένεια μου, συνεχίζω τώρα και 18 ολόκληρα χρόνια και πληρώνω και από ότι έχω καταλάβει πολλά δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ ξανά όπως πριν..

2ον: Πλήρωσα, όπως πληρώνουν τόσες και τόσες χιλιάδες, πριν από μένα και μετά από μένα, και ο λόγος είναι μόνο ένας, «κανείς δεν κάθισε, να μας μιλήσει, να μας πει, να μας εξηγήσει, τι είναι το αλκοόλ, ποια είναι η σχέση που μπορεί με τον άνθρωπο να αναπτύξει, και που μπορεί ένα άνθρωπο να τον οδηγήσει.

Εδώ δυστυχώς υπάρχουν ακόμα εκπαιδευτικοί οι οποίοι αρνούνται την θέση του ότι πρέπει να υπάρξουν ειδικά μαθήματα για το αλκοόλ και την μη σωστή χρήση του.

3ον: Να μου μιλήσει και να μου εξηγήσει εμένα του κοινωνικού πότη που έτυχε και ανήκω στις ομάδες υψηλού κινδύνου και να μου πει ότι: αυτό και αυτό, εκείνο και εκείνο πρέπει να προσέξω, αυτούς τους κανόνες να μην παραβώ γιατί αλλιώς από κοινωνικός πότης αλκοολικός θα γίνω.

4ον: Όλα αυτά δεν έγιναν, ενώ ήμουνα Έλληνας πολίτης, ενώ πλήρωνα τους φόρους μου και ήμουνα εντάξει σε όλες μου τις υποχρεώσεις και για τα μάτια του κόσμου θα έλεγα έρχεται και το θέατρο της Υποκρισίας: Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων Υπουργείου Υγείας. Λόγια – Λόγια - και οι αλκοολικοί να συνεχίζουν να γεμίζουν τα νοσοκομεία, τις φυλακές, τα άσυλα, και τέλος τα νεκροταφεία.

5ον: Στις 3 του Σεπτεμβρίου του 1992, με χώσανε ετοιμοθάνατο στο ΠΑΓΝΗ, μετά από 45 ημέρες νοσηλείας μου έδωσαν εξιτήριο στις 14 Οκτωβρίου, έτσι απλά λέγοντας μου άναλο δίαιτα (δίαιτα χωρίς αλάτι, βραστά όχι τηγανιτά, όχι σάλτσες, μπαχάρια κ.λ.π.). Επιπλέον κάθε μήνα να πηγαίνουμε για έλεγχο με γενικές εξετάσεις. Αυτές ήταν οι οδηγίες.

6ον: Εγώ; Είχα κατορθώσει να μείνω μόνος μου, αφού με τις πράξεις μου όλους τους είχα από κοντά μου διώξει. Τώρα, τι γίνεται τώρα, πως και τι, πως ξεκινάς από το – 0 - .

7ον: Έγινε και αυτό- Κάποιες δυνάμεις δεν ήθελαν να πεθάνω – φαίνεται πως ο κύκλος της ζωής μου είχε ακόμα πολλές περιστροφές., ή το καντήλι όπως λέει ο λαός είχε ακόμα λάδι, Μοναχός μου ξεκίνησα, ας μην αναφερθούμε σε εμπνεύσεις και καθοδηγητές, πάντα υπάρχουν δυνάμεις – επιδράσεις και αλληλεπιδράσεις- όποιος μπορεί να γνωρίζει τις δράσεις και τις αλληλεπιδράσεις μπορεί να καταλάβει το ΖΕΝ.


8ον: Αφού αγωνίστηκα και αγωνίζομαι περίπου 18 χρόνια τώρα, σε ένα πόλεμο άνισο με

όλες τις προϋποθέσεις εναντίον μου, με όλα τα μέσα δικά τους, και εμείς μια χούφτα, λίγοι αιώνια ρομαντικοί αιθεροβάμονες, να προσπαθούμε, να μην το βάζουμε κάτω. Στο τέλος της κάθε μέρας το δειλινό να μετράμε τις πληγές μας και να παρακαλάμε την νύχτα που έρχεται ναναι μακριά τις πληγές μας να γιατρέψει.

9ον: Αφού διάβασα μελέτησα, παρατήρησα, ανέλυσα, πειραματίστηκα πολλές φορές ακόμα και με τον ίδιο μου τον εαυτό - βάζοντας τον σε κίνδυνο, στην προσπάθεια μου να ανακαλύψω την αλήθεια - αναρωτιόμουνα - αν άξιζαν όλα αυτά;

Τώρα που βρίσκομαι τόσο μα τόσο κοντά της, γιατί άραγε δεν μπορώ λίγο έστω σαν απλός άνθρωπος να χαρώ.   

Δεν μπορώ να χαρώ γιατί!

Έπρεπε να περάσουν 18 ολόκληρα χρόνια να συμβούν τόσα και τόσα μέσα στην ζωή μου, ώστε να ρθει η  ώρα του να ζήσω και αυτή την στιγμή της προσωπικής μου αποκάλυψης:

«Είναι τόσο άνισος ο αγώνας, και χρειάζονται τόσοι νέοι Σταυροφόροι»

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΕΣΤ [ CAGE ]

.  Επίσης σας δίνουμε και ένα πολύ μικρό τεστ 4 ερωτήσεις όλες και όλες.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ CAGE

Ένας πολύ απλός και χρήσιμος τρόπος για την εντόπιση των ασθενών με προβληματική χρήση του αλκοόλ είναι να τους ρωτήσει για το θέμα αυτό ο γιατρός απ’ ευθείας, χωρίς όμως απειλητικό τρόπο. Τόσο για έναν γιατρό όσο και για έναν νοσηλευτή οι παρακάτω 4 ερωτήσεις αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο (μνημοτεχνικά CAGE, Cut down - Annoyed - Guilty - Eye opener, στα ελληνικά μπορούμε να πούμε ΠΕΜΕ, Περιορισμός - Ενόχληση - άνοιγμα Ματιών - Ενοχές).

Οι ερωτήσεις αυτές είναι

§         Σκεφτήκατε ποτέ να περιορίσετε το ποτό;

§         Ενοχλείστε όταν κάποιος σας σχολιάζει για το ποτό;

§         Πίνετε το πρωί με το που ανοίγετε τα μάτια;

§         Αισθανθήκατε ενοχές για το ότι πίνετε

§          

Αν υπάρχει έστω και μια θετική απάντηση στις παραπάνω τέσσερις ερωτήσεις, ο ασθενής πρέπει να εκτιμηθεί περαιτέρω δηλ καλό είναι να το ψάξουμε λίγο περισσότερο

 

Υπ: σας υπενθυμίζω το τηλέφωνο (6977192332)  που μπορείτε να καλείται εάν και εφόσον νομίζετε ή βλέπεται ότι κάτι δεν πάει καλά στην σχέση σας με το αλκοόλ. Σας τονίζω ότι κάθε μορφή βοήθειας από μας είναι εντελώς Δωρεάν και ότι ο Σύλλογος Πρόληψης και Βοήθειας για το αλκοόλ «Προμηθέας» πάντα μπορεί να σταθεί δίπλα σας και να σας στηρίξει.

Κώστας

Αλκοολικός με 19 χρόνια σε αποχή.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: