Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ [ μία προσέγγιση του νοήματος όλων όσων μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση ]

Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ [ μία προσέγγιση του νοήματος όλων όσων μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση ]
 
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΩΛΗΣΗ [ οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος ]
 
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε σήμερα ότι η Ελλάδα δεν πουλάει την γη της αλλά την αξιοποιεί , ενώ παράλληλα προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία η οποία ορίζει την απαγόρευση πώλησης δημόσιας γης .
Ο Κος Παπανδρέου μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου Δια Βίου Μάθησης και σύνδεσης με την απασχόληση ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν σε αυτή την νομοθετική ρύθμιση και δήλωσε ότι μελλοντικά το δικαίωμα μεταβίβασης μικρής έκτασης γης θα δίδετε μόνο από την Βουλή μέσω της επικείμενης αναθεώρησης του συντάγματος .
Δεν γνωρίζω πως ο Κος Παπανδρέου ορίζει την αξιοποίηση και πώς την πώληση όμως από την στιγμή που ξένα συμφέροντα θα [ αξιοποιήσουν ] την δημόσια περιουσία του Ελληνικού κράτους και δεν θα την [ αγοράσουν ] , νομίζω ότι το να παίζουμε με τις λέξεις δεν ωφελεί κανένα διότι στην ουσία της όλης υπόθεσης ο τρόπος αξιοποίησης που προτείνετε δεν διαφέρει καθόλου από την πώληση .
 
 
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
 
Εάν προσέξατε μπορεί ο πρωθυπουργός να αρνείται ότι θα πωλήσει δημόσια περιουσία αλλά δεν αναφέρει ποιος θα είναι ο τρόπος αξιοποίησής της από μία ξένη εταιρία διότι εκτός από την πώληση ο επόμενος τρόπος διαχείρισης μίας οποιασδήποτε περιουσίας είναι η ενοικίαση όμως τόσες μέρες κανείς δεν μιλάει για ένα τέτοιο σχήμα , κανείς δεν αναφέρει ότι οι όποιοι Γερμανοί , Γάλλοι , Άγγλοι κ.λ.π. θα αξιοποιήσουν αυτήν την περιουσία των 50 δις ευρώ μέσο ενοικιάσεως της από το Ελληνικό κράτος και πώς θα γίνει αυτό άλλωστε εφόσον τόσες μέρες μιλάνε όλοι οι υπεύθυνοι και λένε ότι η περιουσία που πρόκειται να [ αξιοποιηθεί ] αξίζει αυτά τα λεφτά εφόσον βγει στο σφυρί και όχι εφόσον ενοικιαστεί η απλά αλλάξει διαχειριστή .
O πρωθυπουργός δήλωσε ότι «Πάγια θέση μας είναι -και το λέω για όσους εντός και εκτός της χώρας δεν το έχουν εκτιμήσει- ότι μιλάμε για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για ανάπτυξη και αποπληρωμή χρεών»,
Όμως η απογραφή της δημόσιας περιουσίας και η αποτίμησή της δείχνει ότι δεν θα είχε τόση σημασία σήμερα εάν δεν επρόκειτο για αποτίμηση με σκοπό μία επικείμενη πώληση και είναι αυτός ο μόνος τρόπος να αποπληρώσουμε μέρος των χρεών μέσω της περιουσίας του κράτους εφόσον οποιαδήποτε ενοικίαση η άλλου είδους χρήση δεν αναφέρετε από κανέναν .
 
ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΜΑΣ
 
 
Ο πρωθυπουργός αυτή την στιγμή δίνει την εντύπωση ότι εκτελεί ένα προσχεδιασμένο πρόγραμμα και το εκτελεί κατά γράμμα , όλες του οι κινήσεις δείχνουν ότι οι αρχικοί σκοποί του ήταν και είναι οι ίδιοι , από το περίφημο [ λεφτά υπάρχουν ] και όλες τις δηλώσεις που έκανε προεκλογικά μέχρι και το κινδυνεύουμε να πτωχεύσουμε το οποίο μας οδήγησε στο Δ.Ν.Τ. ο στόχος της Ελληνικής κυβέρνησης ήταν και είναι ο ίδιος δηλαδή η παραχώρηση και η αξιοποίηση της χώρας από ξένα συμφέροντα μέσο μίας οικονομικής τρομοκρατίας που έχει γονατίσει όλους τους Έλληνες , μέσο της πολιτιστικής εξαθλίωσης διότι εδώ και χρόνια ο μόνος αναγνωρίσιμος πολιτισμός είναι αυτός της τηλεόρασης , δηλαδή ένα κακέκτυπο και ψευδεπίγραφο αμάλγαμα προϊόντων που το μόνο ιδανικό που κρύβει είναι η πρόσκαιρη διασημότητα  και η επιβεβαίωση του προσωπικού κύρους μέσω ακριβών αλλά ταυτόχρονα κενών σε ουσία και νόημα προσωπικών αγαθών τα οποία τώρα καλούμαστε όλοι εκβιαστικά να θυσιάσουμε η αν δεν το κάνουμε αυτό τότε θα πρέπει να ξεπουλήσουμε την γη αυτής της χώρας .
 
 
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΤΌΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
 
 
Αυτή την στιγμή ο κόσμος καλείτε από διάφορους φορείς να εκτονώσει την οργή του μέσο διάφορων κινήσεων όπως το κίνημα δεν πληρώνω όμως δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτού του είδους τα κινήματα το μόνο που κάνουν είναι να εκτονώνουν την λαϊκή οργή και να την εκτρέψουν από τον στόχο τους ο οποίος πρέπει να είναι  η διάσωση των πολιτιστικών αξιών μας και η διατήρηση της Ελληνικότητας μας μέσα σε αυτό το αδηφάγο χωνευτήρι της παγκοσμιοποίησης το οποίο αυτή την στιγμή δεν ζητάει μόνο τις ψυχές μας [ διότι αυτές τις έχει ] αλλά και την γη που πάνω σε αυτή γεννηθήκαμε και σε αυτό συνένοχοι είμαστε όλοι και ακόμα περισσότερο οι Ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 35 ετών  .
 
 
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΪΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
 
 
Εάν θυμάστε πριν τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ο τότε πρωθυπουργός έκανε ότι μπορούσε για να δώσει την κυβέρνηση στον σημερινό πρωθυπουργό λέγοντας προεκλογικά ότι εφόσον επανεκλεγεί θα μας κάνει να περάσουμε  άσχημα και αυτό το έλεγε σε μία χώρα η οποία ευρίσκετο ήδη σε κακή κατάσταση και με απούσα την τότε κυβέρνηση από κάθε μεγάλο πρόβλημα , βλέπετε λοιπόν ότι το σχέδιο και η ευθύνη μοιράζετε σε όλους τους εθνοπατέρες . 
 
 
ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΓΗ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 
 
Εδώ τίθεται το ερώτημα γιατί έγινε αυτή η αλλαγή , γιατί έπρεπε να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία για να προκαλέσει αυτή την κατάσταση εφόσον και η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν μέσα στο κόλπο ? .
Η απάντηση είναι μάλλον απλή διότι μία σε γενικές γραμμές αναρχοαυτόνομη κοινωνία όπως η Ελληνική μία τέτοια αλλαγή προς το χειρότερο θα την εδέχετο καλύτερα από μία σοσιαλιστική κυβέρνηση παρά από μία δεξιά παραδοσιακή κυβέρνηση την οποία βαραίνει ένα πολύ κακό και αιματοβαμμένο παρελθόν .
 
 
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
 
 
Ευχή μου είναι το μέλλον της χώρας αυτής να είναι φωτεινό και ζηλευτό .όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει όλη η κοινωνία να αλλάξει και να κατανοήσει ότι το επίπεδο ενός πολιτισμού είναι ανάλογο του επιπέδου των ανθρώπων που τον απαρτίζει αυτό ίσως σημαίνει πολλά ίσως και τίποτα  .
όλα αυτά είναι τροφή για σκέψη και προβληματισμό .
Γ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: