Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Οι εκπρόσωποι της Τρόικα ανακοίνωσαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την κυβέρνηση , μαμούθ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει και την πώληση μεγάλου μέρους της κρατικής περιουσίας ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν με απαξιωτικό τρόπο στις ομάδες των πολιτών που διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα .
Ο πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα και απευθύνθηκε στον επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Ντομινίκ Στρός Κάν .
Ο Κος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον ευρωπαίο επίτροπο και αρμόδιο για τις νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρέν, ενώ προτίθεται να συναντήσει τον επικεφαλής
της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας Ζάν Κλώντ Τρισέ όπως και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ζοσέ Μπαρόσο κάνοντας ανάλογα διαβήματα στον πρόεδρο του Γιουρογκρούπ Ζαν Κλώντ Γιούγκερ .
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής έκανε λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά των εκπρόσωπων της Ε.Ε του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ. λέγοντας
«Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας» ανέφερε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε: «Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό».
Οι εκπρόσωποι της τρόικας θέλησαν να κατεβάσουν τους τόνους ,
Το όλο σκηνικό θυμίζει μια καλοστημένη παράσταση και αυτό γιατί οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. οι οποίοι έκαναν αυτές τις δηλώσεις στην ουσία δήλωσαν τις προθέσεις τους τις οποίες κοινοποίησαν στον Ελληνικό λαό ούτως ώστε η κοινή γνώμη να αρχίσει να συνηθίζει την καινούρια κατάσταση που έρχεται για να μην προβάλει αντιδράσεις όταν αυτά τα γενικά σχέδια αρχίσουν να υλοποιούνται .
Η κυβέρνηση από την μεριά της γνωρίζει πολύ καλά της προθέσεις και τα σχέδια της Τρόικα όμως θέλει να δείξει΄με αυτή την κίνηση ότι έχει τον έλεγχο του παιγνιδιού όχι στους Ευρωπαίους ετέρους της αλλά στον Ελληνικό λαό ο οποίος εκτός από ανήμπορος πλέον μπορεί να αισθάνεται και απόλυτα μπερδεμένος .
Μέσα στα σχέδια που πλέον αρχίζουν να φαίνονται ποιο καθαρά υπάρχει η εκποίηση όλων των μεγάλων λιμανιών της χώρας , η εκποίηση παραλιών καθώς και η παραχώρηση αρχαιολογικών και άλλων πολιτιστικού ενδιαφέροντος χώρων .
Σκεφθείτε μόνο αυτό αν η συζήτηση αυτή γινόταν πριν από μερικά χρόνια ο κόσμος θα είχε ξεσηκωθεί και θα είχε βγει στους δρόμους , αναγκάζοντας μια τέτοια κυβέρνηση να παραιτηθεί , σήμερα όμως κανείς μα κανείς δεν μιλάει διότι όλοι φοβούνται την στέρηση
των προσωπικών τους αγαθών χωρίς να σκέπτονται ότι χειρότερη είναι η στέρηση της ελευθερίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς οι οποία στο τέλος κινδυνεύει να μας στερήσει την εθνική ταυτότητα μας όπως και την όποια περηφάνια μπορούμε ακόμα να έχουμε δηλαδή τα μόνα όπλα που διαθέτει ένας λαός και η μόνη δύναμή του .
Γ.Ζ.

περι του νοηματος Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: