Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Για την επίθεση στον Στέλιο Μάινα

Το γεγονός είναι γνωστό , ο δημοφιλής ηθοποιός Στέλιος Μάινας δέχθηκε επίθεση από αλλοδαπούς λαθρομετανάστες στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας .
Δεν θα σταθούμε στο περιστατικό διότι έχει αναλυθεί πλήρως από τα Μ.Μ.Ε. και άλλωστε δεν είναι το μοναδικό αλλά ένα από τα πολλά που συμβαίνουν καθημερινά στην περιοχή , όμως αξίζει να αναφερθούμε στην νοοτροπία που αυτή την στιγμή έχει η Ελληνική κοινωνία η οποία φοβάται ότι θα χαρακτηριστεί ως ακροδεξιά εάν καταδικάσει το συγκεκριμένο συμβάν όπως και τα άλλα παρόμοια συμβάντα τα οποία συμβαίνουν καθημερινά στο κέντρο της πρωτεύουσας .
Θέτουμε λοιπόν ένα ερώτημα , εάν αυτοί που επιχείρησαν να ληστέψουν τον ηθοποιό δεν ήταν ξένοι αλλά Έλληνες κακοποιοί τότε όλοι μα όλοι θα τους χαρακτηρίζαμε ως εγκληματίες όμως επειδή αυτοί είναι αλλοδαποί τους δίνουμε το άλλοθι του κατατρεγμένου και του περιφρονημένου το οποίο τους καθαγιάζει στα μάτια μας .
Αυτού του είδους η αντιμετώπιση είναι οξύμωρα ρατσιστική διότι ενώ οι Έλληνες πολίτες δεν νομιμοποιούνται εάν διαπράξουν έγκλημα το αντίθετο συμβαίνει όταν οι εγκληματίες είναι αλλοδαποί .
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εάν δεν βάλουμε τα πράγματα σε μία σωστή βάση και δεν αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι δυνατόν μία χώρα να φιλοξενήσει όλο αυτό τον αριθμό μεταναστών τότε θα οδηγηθούμε στην αναβίωση της ακροδεξιάς με ότι αυτό συνεπάγεται εφόσον θα παρουσιαστεί ως το αναγκαίο κοινωνικό φάρμακο .
Οι περισσότεροι από τους παράνομους μετανάστες η δεν ασχολούνται με τίποτα η είναι διακινητές ναρκωτικών , η μαστροποί , υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα που συντηρεί αυτή την κατάσταση και ο μέσος πολίτης βρίσκετε κάπου εκεί μπερδεμένος μέσα σε όλο αυτό τον φιλελεύθερο κυκεώνα και ασφυκτιά χωρίς να ξέρει γιατί .
Εάν κάποιος περάσει μέρα μεσημέρι έξω από το αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών επί της Πατησίων , στις στάσεις του τρόλεϊ θα δει τέτοιους κατατρεγμένους μετανάστες κυρίως από την Αφρική να κάνουν μέσα στον κόσμο εμπόριο ναρκωτικών χωρίς κανείς να τους εμποδίζει διότι η αστυνομία είναι απούσα .
Αυτόν τον πολιτισμό θέλουμε για την πρωτεύουσα της χώρας μας ?
Δεν είναι λύση να απελάσσουμε όλους τους ξένους από την χώρα μας , λύση είναι να εφαρμόσουμε τους νόμους και να επιτρέψουμε στα υγιή στελέχη των ξένων κάτοικων αυτής της χώρας να παράγουν έργο και να γίνουν χρήσιμοι και λειτουργικοί πολίτες για το σύνολο της κοινωνίας , ενώ παράλληλα τους παράνομους και εγκληματίες να τους διαχωρίσουμε από το κοινωνικό σύνολο , τότε ίσως θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για μια ποιο ορθά δομημένη κοινωνία με σωστούς στόχους και σκοπούς .
Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να αναζητήσουμε την δική μας ταυτότητα και να απαλλαγούμε από το κόμπλεξ του εθνικιστή η από το αξιωματικά ορθό του φιλελεύθερου αριστερού διότι και οι δύο τάσεις είναι ακραίες .
Κλείνοντας αξίζει να αναφερθεί και το ότι δεν θα χρειαζόταν σήμερα να γίνονται τέτοιου είδους συζητήσεις εάν η πολιτεία είχε πράξει τα νόμιμα και είχε διαχειριστεί σωστά το πρόβλημα οπότε για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει οι πολίτες πλέον να ορθώσουν το ανάστημα τους και να απαιτήσουν την απόδοση των δικαιωμάτων τους .

Μάρκος Αντωνίου [ για το νόημα ]

περι του νοηματος Share src="http://static.addtoany.com/buttons/share_save_171_16.png" width=171 height=16>


1 σχόλιο:

Fotios είπε...

Symfwnw apolyta - ektos apo to oti oi perissoteroi metanastes einai etsi. Einai poloi omws symfwna me thn diki mou aisthisi oxi oi perissoteroi.