Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


Παράλληλα με τα τεκταινόμενα που αναφέρθηκαν στο προηγούμενο άρθρο η ευρύτερη περιοχή συγκλονίζετε από ακόμα μία ανθελληνική πράξη , το κλείσιμο της μοναδικής Ελληνικής βιβλιοθήκης στα Πομακοχώρια της Ξάνθης .

Η βιβλιοθήκη βρίσκετε στο χωριό Μύκη , έχει στην περιουσία της 7000 βιβλία και λειτουργεί από το 2004 .

Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη είναι ίσως ο μόνος Ελληνικός διαφωτιστικός πυρήνας της περιοχής η οποία βοηθά τα παιδιά των Πομάκων να κατανοήσουν και να διατηρήσουν την Ελληνικότητά τους .

Εκτός των άλλων στην βιβλιοθήκη παραδίδονται μαθήματα ζωγραφικής , δίδονται θεατρικές παραστάσεις με έργα Ελλήνων συγγραφέων ενώ παράλληλα για τα μικρότερα παιδιά υπάρχει κουκλοθέατρο .

Το κλείσιμο της βιβλιοθήκης ήταν ένα από τα πάγια αιτήματα του Τουρκικού προξενείου στην περιοχή το οποίο φαίνεται πως δυστυχώς τελεσφορεί .

Παράλληλα με το κλείσιμο της βιβλιοθήκης , στον Κένταυρο οι αυτοαποκαλούμενοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ανοικοδόμησαν την τοπική τουρκόφωνη βιβλιοθήκη .

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Τούρκοι δίνουν μεγάλη έμφαση στον πολιτισμό τους και γνωρίζουν κάτι που αγνοούμε εμείς ότι εάν θέλεις να ελέγξεις έναν λαό η μία μερίδα πληθυσμού πρέπει πρώτα από όλα να τον αποξενώσεις από τις πολιτιστικές του αξίες , έτσι λοιπόν στην περιοχή της Ξάνθης πολεμούν κάθε Ελληνικό πολιτιστικό στοιχείο και προσπαθούν στους ήδη αλλοτριωμένους μουσουλμάνους κάτοικους της να μπολιάσουν την Τούρκικη κουλτούρα ώστε πλέον να μην αισθάνονται [ οι Πομάκοι ] απλά ξεχασμένοι από το εγκληματικό Ελληνικό κράτος αλλά ολότελα αλλοεθνείς .

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί υπάρχει στην περιοχή το Τουρκικό προξενείο όμως η απάντηση σε αυτό δυστυχώς δεν θα είναι όμορφη διότι όλα δείχνουν ότι η Ελληνική πολιτεία εσκεμμένα τόσα χρόνια αφήνει το θέμα στην διάθεση των Τούρκων κάτι που οδηγεί σε μία λύση καθόλου συμφέρουσα για την Ελλάδα καθώς και για τους Πομάκους .

Γ.Ζ.



περι του νοηματος Share src="http://static.addtoany.com/buttons/share_save_171_16.png" width=171 height=16>




Δεν υπάρχουν σχόλια: