Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΧΡΥΣΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το υποβρύχιο της φωτογραφίας είναι το υποβρύχιο της κλάσσης 214 που παράγγειλε η Ελλάδα
Η Γερμανική εταιρία Thyssen Krupp έδωσε στην μισή τιμή στην γείτονα Τουρκία τα ίδια υποβρύχια που παρέλαβε και ο Ελληνικός στόλος στο διπλάσιο αντίτιμο .

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα , η Άγκυρα έκανε παραγγελία 6 υποβρυχίων από την Γερμανική εταιρία και κατέβαλε το ποσό των 2 δις ευρώ .

Το Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2010 σύναψε συμφωνία με την Γερμανική εταιρία για την παραλαβή δύο νέων υποβρυχίων κλάσεως 214 τα οποία είναι αδελφά των τούρκικων υποβρυχίων , στην τιμή του 1 δις ευρώ ήτοι 500 εκατ. έκαστο .

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για δύο διαφορετικές συμφωνίες διότι η μέν Τουρκική αφορά μόνο την HDW ενώ η δε Ελληνική αφορά την HDW καθώς και τα Ελληνικά ναυπηγεία .

Όπου HDW είναι [ howaldtswerke -deutsche- werft ] .

Όποια και εάν ήταν η συμφωνία το νόημα της όλης ιστορίας βρίσκετε στο ότι για μία ακόμα φορά η Ελληνική κυβέρνηση βρήκε έναν εύσχημο τρόπο να υπερκοστολογίσει μία δαπάνη της χωρίς να είναι δυνατός από τους φορολογούμενους ο έλεγχος και η νομιμότητα της ειδικά σε μία εποχή όπου η χώρα αυξάνει με κάθε δανεισμό της το συνολικό χρέος της .

Αν μη τι άλλο αυτή η συμπεριφορά από τις Ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών είναι προκλητική




περι του νοηματος Share src="http://static.addtoany.com/buttons/share_save_171_16.png" width=171 height=16>




Δεν υπάρχουν σχόλια: