Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΑΣ ΜΕΡΟΣ 3ο [ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ]

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΑΣ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ
 
Όσο σκληρό και εάν είναι αυτό το βίντεο έχει να μας διδάξει πολλά .
 
Μία μικρή ομάδα λιονταριών κατάφερε στην αρχή και άρπαξε ένα μικρό βουβάλι από το κοπάδι του .
 
Όπως είδατε στο βίντεο τα εν' λόγο βουβάλια και ποιο δυνατά είναι από τα λιοντάρια και ποιο μεγαλόσωμα και ποιο πολυάριθμα αλλά και με φοβερές αντοχές εάν σκεφτεί κανείς ότι το μωρό άντεξε και στα δόντια των λιονταριών αλλά και στα τρομερά σαγόνια του κροκόδειλου .
 
 
Παρόλα αυτά μία τόσο μικρή ομάδα λιονταριών κατάφερε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία να κρατήσει το μικρό διότι τα βουβάλια κυριευμένα από τον φόβο του ότι έχουν να αντιμετωπίσουν λιοντάρια αδράνησαν και ακολούθησαν την επιταγή της φύσης τους που τους έλεγε να φύγουν .
 
 
Όταν τελικά τα βουβάλια αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους τότε τα λιοντάρια δεν είχαν πλέον καμία ελπίδα , εκτός αυτού σκεφτείτε και το εξής εάν τα βουβάλια είχαν μία ποιο οργανωμένη στάση απέναντι στα λιοντάρια και από την πρώτη στιγμή που τα αντίκρισαν διατηρούσαν τις θέσεις τους τότε το μικρό δεν θα χρειαζόταν να υποστεί όλη αυτή την ταλαιπωρία διότι κανένα λιοντάρι δεν θα τολμούσε να πλησιάσει .
 
 
Η λογική του κοπαδιού δεν είναι ίδιο μόνο των ζώων την ίδια συμπεριφορά έχουμε και εμείς οι άνθρωποι αυτό το γνωρίζουν οι εκάστοτε εξουσιαστές μας οι οποίοι έχοντας με την σειρά τους την λογική του αρπακτικού μπορούν να επιβάλουν σε εμάς τις βουλές και τις διαθέσεις τους χωρίς εμείς να αντιδρούμε ακόμα και εάν γνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις τους είναι παράλογες .
 
Αυτή η ανικανότητα αντίδρασης  είναι αποτέλεσμα του φόβου της νωθρότητας αλλά και της ημιμάθειας που έχουμε πάνω στην κοινωνική πολιτική πραγματικότητα επίσης είναι αποτέλεσμα της έλλειψης πρωτοβουλίας , της ευθυνοφοβίας αλλά και του άκρατου εγώ το οποίο μας καθηλώνει και μας μετατρέπει σχεδόν σε ακοινώνητα αυτιστικά όντα που το μόνο που θέλουν είναι να επιβάλουν την θέση τους ασχέτως εάν είναι σωστή η όχι η αλλιώς μετατρέπονται σε τιμητές των πάντων χωρίς βέβαια να έχουν καμία ευθύνη για αυτά που λένε .
 
 
Σκεφθείτε τώρα εάν ως κοινωνία ακολουθούσαμε το παράδειγμα των βουβαλιών του βίντεο ποιος θα μπορούσε να μας επιβάλει κάτι που΄για εμάς θα ήταν λάθος ? κανείς απολύτως αυτό ιστορικά έχει αποδειχθεί με τον Γκάντι ο οποίος κατάφερε να συσπειρώσει τους Ινδούς απέναντι στην τότε πανίσχυρη Βρετανική Αυτοκρατορία η οποία τελικά υποχώρησε .
 
 
Όμως εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος γιατί εάν αυτή η επανάσταση γίνει χωρίς να υπάρχει ένα πνευματικό φιλοσοφικό υπόβαθρο το οποίο θα ορίζει τις ελευθερίες αλλά και τις υποχρεώσεις καθώς και τις ευθύνες της νέας αυτής κοινωνίας τότε το αποτέλεσμα μίας τέτοιας επανάστασης θα φέρει μόνο το χάος και την καταστροφή .
 
Για μία τέτοια επανάσταση χρειάζονται πολίτες ελεύθερα σκεπτόμενοι καλλιεργημένοι ψυχικά και πνευματικά οι οποίοι θα επωμιστούν τις ευθύνες των πράξεων τους και ως μόνο αντάλαγμα θα θέλουν την σωστά ενοούμενη ελευθερία .
 
Γ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: