Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
 
Ο κόσμος που ζούμε μοιάζει πολλές φορές με ένα μεγάλο όνειρο , ένα όνειρο το οποίο σε κάποιες στιγμές του δημιουργεί συνθήκες που μοιάζουν με μία καλοστημένη φάρσα , και μεταφέρει  τις ζωές μας σε ένα άλλο επίπεδο .
 
Αυτό δεν συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους αλλά και οι λίγοι τυχεροί που έχουν το προνόμιο να βιώσουν αυτή την αλήθεια συνήθως πληρώνουν για αυτό το δώρο ένα πολύ ακριβό τίμημα .
 
Σε όσα μέρη και αν ταξιδέψει κανείς όσες εμπειρίες και αν αποκτήσει θα παραμείνουν επιδερμικές εάν το υποσυνείδητό  δεν είναι έτοιμο να τις κατανοήσει και να προσλάβει από αυτές τις υπερφυσικές απορροές τους .
 
Όλοι μας ζούμε μέσα σε αυτό το σουρεαλιστικό παιγνίδι που λέγετε ζωή και καλούμαστε να παίξουμε σε αυτό καταθέτοντας του όλη μας την ουσία κάτι που πρέπει να  κάνουμε απλόχερα χωρίς να μετράμε τις στιγμές που του χαρίζουμε , αυτός ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε κάτι από αυτό .
 
Η ανταμοιβή για τον κόπο μας δεν μετριέται σε χρήμα ούτε σε χρόνο μετριέται ίσως μόνο σε προθέσεις και ειλικρίνεια γιαυτό και όποιος δεν είναι ειλικρινής με τον εαυτό του συνήθως χάνει στον πρώτο γύρο και ύστερα αρχίζει πάλι από την αρχή .
 
Όμως ποιες απολαβές μπορεί κανείς να πάρει ? όλα εξαρτιόνται από την ουσία , το νόημα του παιχνιδιού , τον σκοπό του γιατί το παιχνίδι της ζωής δεν έχει ούτε αφετηρία ούτε τέρμα είναι ατέρμονο χωρίς συγκεκριμένα όρια και κανόνες και μέσα σε αυτό εμείς ορίζουμε την πολυπλοκότητα που θέλουμε να έχει καθώς και τους δικούς μας κανόνες διαχείρισης .
 
Ο σκοπός του είναι απλός αλλά ταυτόχρονα τόσο πολύπλοκος , σκεφθείτε μόνο το πόσο κενός αισθάνεται κανείς όταν δεν έχει όνειρα , όταν από την ζωή του λείπει το χρώμα και η διάθεση για δημιουργία , τότε όλα όσο φωτεινά και να είναι φαίνονται μαύρα και θλιβερά σαν να κρύβονται μέσα σε ένα εφιάλτη .
 
Ίσως λοιπόν ο σκοπός του παιχνιδιού ο στόχος του , η ουσία και το νόημα του βρίσκετε σε εμάς μέσα , ίσως κρύβετε μέσα στην ψυχή μας , μα εφόσον  συμβαίνει αυτό τότε ποιο είναι το νόημα του ? ίσως είμαστε εμείς οι ίδιοι ίσως όλο αυτό το παιχνίδι έχει ως αποκλειστικό σκοπό και στόχο να μας γνωρίσει στον ίδιο μας τον εαυτό στον πραγματικά κρυμμένο και αληθινό εαυτό μας ο οποίος βρίσκετε κάπου μέσα μας και περιμένει εμάς να ωριμάσουμε για να τον δεχθούμε και να τον κατανοήσουμε .
 
Αυτή η κατάκτηση θέλει μεγάλη δύναμη γιατί αυτό που μπορεί να συναντήσουμε μέσα μας δεν είναι απαραίτητα καλό σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποδεχθούμε αυτή την πλευρά μας και ταυτόχρονα να σβήσουμε την δυναμική της χωρίς να την αποστραφούμε διότι εάν κάνουμε κάτι τέτοιο θα είναι σαν να αποστρεφόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό οπότε θα αποκτήσουμε αυτοκαταστροφικές τάσεις .
 
Όπως στον καθρέφτη κοιτάμε το είδωλό μας έτσι και στην ζωή την ίδια κοιτάμε το είδωλο του εαυτού μας αυτό που ερμηνεύουμε ως πραγματικό εαυτό στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο από το είδωλο του κρυμμένου μέσα στην ψυχή και την νόηση μας πραγματικού συνθέματος που ορίζουμε ως υποσυνείδητο .
 
Αυτά και άλλα πρέπει να ειπωθούν εν' καιρό όμως αλλά ως τότε ας αφεθούμε στο αιώνιο ταξίδι της ψυχής και ας δώσουμε απλόχερα στον κόσμο που μας περιβάλει αλλά βρίσκετε και μέσα μας , λίγο από την σκέψη μας , λίγο από την ζωή μας δέν θα χάσουμε τίποτα αν το κάνουμε .
 
Γ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: