Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΗΣ

                                                                           ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ
              
 
                                                                        ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΈΨΕΙΣ
 
 
Ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα ικανό για πάρα πολλά πράγματα , μέσα στην υπόστασή του υπάρχουν κρυμμένες πτυχές οι οποίες δεν γίνονται αντιληπτές από το συνειδητό μέρος της ύπαρξής του .
Αυτές οι πτυχές πολλές φορές εκδηλώνονται ως προτιμήσεις , ως κλίσης προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση , αλλά και ως αδυναμίες οι οποίες λειτουργούν ως τροχοπέδη στην πορεία της ζωής του .
Κανείς δεν γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα από πού προέρχονται όλες αυτές οι απορροές όμως ένα είναι σίγουρο , ότι όλες οι σκέψεις , οι πράξεις αλλά και οι πιθανές άπειρες συνθήκες που εκδηλώνονται η παραμένουν ανεκδήλωτες , όσο παράλογες η αφύσικες και αν φαίνονται ανήκουν στο αιώνιο και απροσδιόριστο φάσμα του απείρου .
Αυτό το ασύλληπτο από την λογική πεδίο μπορεί νοητικά να ορισθεί ως ένα αδρανές και ταυτόχρονα κοχλάζον χάος το οποίο περιέχει μέσα του όλες τις άπειρες τον αριθμό πιθανότητες οι οποίες ήτε μπορούν να ανήκουν στον χώρο του αισθητά αντιληπτού κόσμου ήτε μπορούν να ανήκουν στον αισθητά μεταφυσικό η ονειρικό κόσμο ο οποίος παραμένει ανεκδήλωτος και σχεδόν μη αντιληπτός από την αντικειμενική μας πραγματικότητα .
Όμως παρόλα αυτά αν και θεωρείται ότι ο υπερφυσικός κόσμος δεν επηρεάζει την καθημερινή μας πραγματικότητα στην ουσία είναι αυτός που την διαμορφώνει και χαράσσει την πορεία όχι μόνο του συνόλου της ανθρωπότητας αλλά και την προσωπική μας πορεία .
Σίγουρα αυτό ακούγετε περίεργο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό διότι σε αυτό το αισθητά υπερφυσικό φάσμα κρύβονται όλες οι σκέψεις οι εμπνεύσεις αλλά και οι ιδέες που ο άνθρωπος έχει η δύναται να συλλάβει οι οποίες στην συνέχεια όταν γίνουν κτήμα του εφαρμόζονται με υλικό η πνευματικό τρόπο στον κόσμο .
Αυτό που θεωρούμε έμπνευση η χάρη του θεού η φώτιση κ.λ.π. στην ουσία είναι η νοητική εκδήλωση αυτών των απορροών οι οποίες προέρχονται από αυτό το άπειρο φάσμα των ανεκδήλωτων ιδεών .
Οι χαρισματικοί άνθρωποι οι οποίοι  εμπνέονται και δημιουργούν ήτε φιλοσοφικά σχήματα , ήτε καλλιτεχνικά έργα , ήτε διαπρέπουν στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας με νέες θεωρητικές η πρακτικά εφαρμόσιμες ανακαλύψεις έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με αυτό το άπειρο φάσμα των ιδεών , να συλλέξουν κάποιες από τις απορροές του και έπειτα να τις συνθέσουν δημιουργώντας ένα λειτουργικό και αρμονικό αποτέλεσμα το οποίο εκδηλώνετε στον κόσμο μας .
Με αυτό τον τρόπο ο ανθρώπινος πολιτισμός εξελίσσεται και αποκτά νέες άμυνες που τον βοηθούν να αντεπεξέλθει στις συνεχώς και αενάως εξελισσόμενες προκλήσεις που τίθενται η από τον ίδιο τον άνθρωπο η από τον φυσικό κόσμο .
Γίνετε λοιπόν αντιληπτό το ότι η μεταφυσική και γενικός η υπερφυσική θεωρητικά υπαρκτή πλευρά του κόσμου , δεν είναι αποκομμένη από την καθημερινότητά μας αλλά αντίθετα , με τον τρόπο της ορίζει τις σταθερές αυτού του κόσμου . 
 Ίσως πρέπει να υπάρξει μια ποιο σοβαρή αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων  διότι τότε πιθανός ως όντα μπορέσουμε αφενός μεν να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα την ύπαρξή μας και αφετέρου δε να αυξήσουμε τον βαθμό ελευθερίας μας ελέγχοντας καλύτερα και ποιο αρμονικά τον κόσμο αλλά πρωτίστως τους εαυτούς μας .
Γ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: