Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μυστήριο καλύπτει την εμφάνηση ερευνιτικού αεροσκάφους στον Ελληνικό εναέριο χώρο

Μυστήριο καλύπτει την εμφάνιση ερευνητικού αεροσκάφους στον Ελληνικό εναέριο χώρο .
Το αεροπλάνο βρέθηκε στην χώρα μας από τις 10 έως και τις 15 Απριλίου .
Στις 10 Απριλίου το αεροπλάνο στάθμευσε στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου Κρήτης ενώ στις 14 και 15 Απριλίου εθεάθη στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης .
1103 Picture5.jpg

Το αεροπλάνο [ φωτο ] ανήκει στην εταιρία Βρετανικών συμφερόντων ARKeX http://www.arkex.com/home η οποία δραστηριοποιείτε στην έρευνα γεωφυσικών μελετών για την ανεύρεση πετρελαίου και φυσικού αερίου .
Η εταιρία πρόσφατα ανέπτυξε ένα σύστημα ερευνών μέσο ενός ειδικού βαρυτόμετρου το οποίο βοηθά στον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου .

Το βαρυτόμετρο τοποθετείτε σε ένα ειδικό ακροφύσιο στο μπροστινό τμήμα του αεροπλάνου .
Η καινοτομία αυτή έχει 10 φορές χαμηλότερα κόστος από τις συμβατικές σεισμικές έρευνες .
Η εμφάνιση του συγκεκριμένου αεροπλάνου στην χώρα μας γεννά πολλά ερωτήματα πρώτα από όλα ποιος ανέθεσε στην εταιρία την συγκεκριμένη έρευνα δεύτερο ποια πορίσματα εξήχθησαν από αυτή και τρίτο η έρευνα αφορά κοιτάσματα τα οποία είναι αδιαμφισβήτητης η αμφισβητούμενης εθνικής κυριαρχίας ? ειδικά από την στιγμή που το αεροπλάνο βρέθηκε από το νοτιότερο σημείο της Ελλάδας μέχρι και το βορειότερο κάτι που δηλώνει την ύπαρξη μεγάλου ενδιαφέροντος για για την συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή .
1103 Picture4.JPGΤο σύστημα FTG της εταιρίας το οποίο μετρά τις βαρυτηκές διακυμάνσεις στο έδαφος της γης κάτι που δηλώνει την πιθανή ύπαρξη φυσικών πηγών ενέργειας .

Γ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: