Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ

Οι Βικινγκς ήταν ένας σκληροτράχυλος λαός ποτισμένος απο την αρμύρα της θάλασσας .
Γύρο στο 790 οι νορβηγοί είχαν φτάσει στην Ιρλανδία και την Ισλανδία αλλά μόνιμες βάσεις εγκατέστησαν εκεί το 840 . Απο αυτές τις βάσεις επέδραμαν εναντίον των Ιρλανδών , των Άγγλων και των Γαλατών .

viking
Γύρο στο 834 οι Δανοί εφτασαν στις κάτο χώρες και κάποια χρόνια αργότερα έκαναν ναυτικές επιδρομές προς την Μ. Βρετανία και την Γαλατία .


















Στο ίδιο χρονικό φάσμα οι Σουηδοί περνώντας την Βαλτική κατέκτησαν την περιοχή του Βόλγα και ποιό συγκεκριμένα τις θέσεις οπου σήμερα βρίσκονται οι πόλεις Κίεβο και Νόβγκοροντ . Πιθανών συνέχισαν την εκστρατία τους στα ενδότερα φθάνωντας ώς την Κασπία θάλασσα .

Τον 10ο αιώνα είχαν φθάσει ως την Κωνσταντινούπολη την ίδια στιγμή που οι Δανοί και οι Νορβηγοί περνώντας την Ισπανία και την Πορτογαλία έφθαναν στην Ιταλία .
Πάντος η μεγάλη έξοδος των Βίκινγκς από την Ευρώπη για τον Νέο Κόσμο έγεινε τον 10ο αιώνα χρησιμοποιόντας ώς ορμητίριο τους τις βάσεις τους στην Γριλανδία τις οποίες εγκατέστησαν εκείνη την περίοδο.

Απο εκεί εξορμούσαν στην Λευκή θάλασσα , στην χερσόνησο του Λαμπραντόρ και στην βόρεια Αμερική .

Αξίζει να σημειοθεί ότι στην Αμερική έχουν βρεθεί τάφοι των Βίκινγκς που δηλώνουν την ύπαρξή τους στην περιοχή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα .
Στην Νέα Γή ανακαλύφθηκε αγρώκτημα των Βίκινγκς και πολλά στοιχεία δείχνουν ότι απο εκεί ξεκίνησαν και κατευθήνθικαν νότια προς των Καναδά .

Γ.Ζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: