Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Fwd: ΚΑΜΠΑΞΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ



του μηνύματος. To minima afto periexei grafika kai ellinikous xaraktires se utf-8, ean den ta vlepete, Patiste edo. Odigies aftomatis diagrafis sto kato meros tou minimatos.


Schizas.com Διήμερη Ενημέρωση 06.04.11

24ωρη Περιφρούρηση του Βωμού των 12 Θεών
Η διαρκής περιφρούρηση του χώρου και η προσέλευση πολιτών είναι πιά επιτακτική ανάγκη, αφού εμφανίζονται σε άτακτα διαστήματα εργάτες για την επιχωμάτωση.
Ο εθελοντισμός για την δράση της περιφρούρησης, σε 24ωρη βάση με βάρδιες ανά 2 ώρες, είναι απόλυτα αναγκαίος για την διάσωση του Βωμού!!!


Νομικά | Εκδήλωση | Πληροφορίες | Ιστοχώρος Πρωτοβουλίας | Υπογραφές | Χάρτης Google

Βρέθηκε ο τάφος της Σαπφούς!

'Aέ,·o? ? AάA?A A·A £±AA?ύA!Ένα αρχαιολογικό εύρημα από τα σημαντικότερα στον ελλαδικό και όχι μόνο χώρο, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων αρχικά και στη συνέχεια της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, που ολοκλήρωσε σε συνθήκες άκρας μυστικότητας την ανασκαφή. Ο τάφος της μεγαλύτερης ποιήτριας του αρχαίου κόσμου, της Σαπφούς, θεωρείται πως έχει βρεθεί στην περιοχή του Κάτω Κάστρου της Επάνω Σκάλας.

Σε αυτό συγκλίνει η επιγραφή σε επιτύμβια στήλη «ΨΑΠΦΑ ΕΡΩΤΙΟΥ ΧΑΙΡΕ», τα κτερίσματα, ένα χρυσό στεφάνι στο κεφάλι της νεκρής γυναίκας, ειδώλια της Αφροδίτης, πήλινες μικρές λύρες και φυσικά η ανθρωπολογική μελέτη του σκελετού στον αρχαίο τάφο, που δείχνει γυναίκα που έζησε τέλη 7ου - αρχές 6ου π.Χ. αιώνα.
Ήδη για το εύρημα έχει ενημερωθεί και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ πληροφορίες φέρουν τόσο τον κ. Γερουλάνο, όσο και την κ. Μενδώνη, να επισκέφτηκαν το χώρο της ανασκαφής κατά την επίσκεψή τους προ μηνός στη Λέσβο. Περισσότερα ...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 2010

 >-!Y¦Y!-£- Ts- .$'T!T' 2010" width="270" align="left" height="185" hspace="5">ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ, ΔΕΚΑ ΦΙΛΟΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΕΞΟΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ, ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ :

1. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ. ΟΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΡΚΕΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΖΥΓΟ 400 ΧΡΟΝΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ, ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ " ΜΕΣΑ " ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΡΥΘΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ.

ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ, ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ (ΞΕΝΩΝ, ΒΑΣΙΛΕΩΝ, ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ, ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ, ΚΛΠ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ Σ' ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ, ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΜΑΘΕΙΑΣ, ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΕΙΔΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΜΟΡΦΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ. Περισσότερα ...

Ιερή Δήλος. Το νησί της Ορτυγίας

Η Δήλος είναι ένα μικρό νησί. Το μήκος του δεν ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα και το πλάτος του το ένα. Άνυδρος τόπος, δίχως πόσιμο νερό. Μολαταύτα οι άνθρωποι ζούσαν εδώ από την τρίτη χιλιετία π.Χ. Λεγόταν στην αρχαιότητα πως το ιερό νησί έπλεε στη θάλασσα μέχρι που ο Ποσειδώνας το ακινητοποίησε στηρίζοντάς το με πολύ γερούς στύλους. «Ίητε Δήλιε Απόλλωνα.Τα σπαρμένα νησιά,με τα πλήθια ζωντανά,σπιτοχτίσαν και πήραν την ξακουστή Δήλο.Τους έδωκε ο χρυσομάλλης ο Απόλλωνας,της Αστερίας το κορμί κατοικιά τους».
Πίνδαρος, Παιάνας(Μετάφραση Παναγή Λεκατσά)
Ολόκληρο το νησί είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που μπορεί να χωριστεί σε ομάδες μνημείων:
Το ιερό του Απόλλωνα
Τη συνοικία της Λίμνης και τα μνημεία στη βόρεια περιοχή του ιερού.
η συνοικία του θεάτρου στη νότια πλευρά του ιερού.
Την περιοχή του όρους Κύνθου με τα ιερά διαφόρων θεοτήτων.
Περισσότερα ...

Κοινωνική Φυλακή

s?1½E½1oή ¦A»±oήFacebook, twitter, my space, Hi5 και ότι άλλο social network υπάρχει είναι ένας τρόπος φυλάκισης... Τα τελευταία 2 χρόνια περνάω τις περισσότερες ώρες της ζωής μου μπροστά από έναν υπολογιστή! Ίσως να το έκανα και πιο παλιά... αλλά χωρίς το άγχος σε ποίον θα κάνω like, ποιος είναι Online και ποιος όχι, ποίος ανέβασε μια φωτογραφία και ποίος με έκανε add και ότι άλλο υπάρχει που σε φυλακίζει χωρίς να σε αφήνει να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου.

Δε καταδικάζω τα social networks αλλά τα επαινώ! Είμαι ένας άνθρωπος που τα χειρίζεται κατά 80% για επαγγελματική χρήση. Ακόμα και αυτό όμως να μη συνέβαινε ζούμε στη εποχή όπου η επικοινωνία έχει αποκτήσει ένα "e-" μπροστά της! Εταιρίες μέσω internet, διαφήμιση μέσω internet, τηλεοπτικοί σταθμοί να καταστρέφονται ή να ανεβάζουν ταινίες σε web tv, η αγορά της μουσικής βιομηχανίας να έχει χωριστεί σε 2 στρατόπεδα... σε αυτή που προωθεί τη δουλειά της μέσω internet και σε αυτή που προσπαθεί να καταστρέψει το οποιοδήποτε μέσω e-προβολής. Περισσότερα ...

Χρεωμένοι Έλληνες... Το μεγαλύτερο ψέμα!

§A?E?έ½?1 Έ»»·½?A... $? ??³±»ύA?A? Eέ?±!Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα κατά την ιταλική κατοχή, σε κάποιο νησί του Ιονίου η ομάδα κατοχής των Ιταλών είχε επιτάξει το δημαρχείο, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του νησιού και το είχε μετατρέψει σε αρχηγείο της.

Ο επικεφαλής της ομάδας κατοχής, Ιταλός αξιωματικός είχε θρονιαστεί στο γραφείο του δημάρχου και από το παράθυρό του απολάμβανε τη θέα προς την πλατεία του νησιού. Στο κέντρο της πλατείας υπήρχε μια όμορφη εκκλησία και δίπλα ακριβώς ένα πανύψηλο καμπαναριό με ένα περίτεχνο ρολόι στη μέση. Μάταια περίμενε ο Ιταλός αξιωματικός να το ακούσει να χτυπάει γιατί το ρολόι αυτό είχε εδώ και καιρό σταματήσει λόγω βλάβης.

Ο Ιταλός αισθάνθηκε χρέος του να αποκαταστήσει τη βλάβη και έτσι φρόντισε και έμαθε από τον δήμαρχο του νησιού ότι το ρολόι είχε σταματήσει γιατί δεν υπήρχε λάδι για να λαδώσουν τα γρανάζια του. Περισσότερα ...

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ Β' ΕΚΔΟΣΗ

 Y~'Το βιβλίο αυτό προορίζεται κυρίως για τους μελετητές της Φύσεως που επιθυμούν να γνωρίσουν το μεγαλείο του μεγάλου Παντός. Ο συνεπής μελετητής της Φύσεως πρέπει να έχει σαφή έννοια των Νόμων της Φύσεως, καθώς επίσης πρέπει να γνωρίζει ότι στα διάφορα πεδία των Κόσμων, ανάλογα με την σύσταση αυτών των κόσμων, οι Νόμοι αυτοί έχουν διαφορετική δυναμικότητα. Έτσι ο μελετητής της θείας Φύσεως κατανοώντας έναν κόσμο, θα μπορεί να κατανοεί τους υπέρτερους κόσμους, θα μπορεί να προσδιορίζει την δυναμική τους κατάσταση και εκ των συγκροτουμένων φυσικών κόσμων εύκολα θα μπορεί να μεταφέρει την σκέψη του στους πνευματικούς κόσμους, καθώς και στις μεταξύ τους υφιστάμενες σχέσεις και λειτουργίες. Κάθε άνθρωπος, γενικότερα, όταν ερευνά με βάση την αρχή της συνεχούς και ατελεύτητης εξέλιξης, δεν μπορεί να εκτραπεί σε ιδέες αφηρημένες για το ουσιαστικό Είναι του πνεύματος και να εξέλθει από το ουσιαστικό Είναι των απείρων κόσμων και των λειτουργιών τους. Στους λειτουργούντες φυσικούς και πνευματικούς κόσμους:

Θα βρίσκει ότι υπάρχουν μεταξύ τους σχέσεις, ότι διέπονται από τους αυτούς νόμους αλλά με διαφορετική δυναμικότητα και ότι δεν υπάρχει τίποτε το αφηρημένο. Περισσότερα ...


Προσεχείς Εκδηλώσεις:

Διδασκαλία και ψυχοθεραπεία στον Κήπο

Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2011
Οι Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος των Αθηνών" σας προσκαλούν την Πέμπτη 7 Απριλίου, ώρα 20:00 στην αίθουσα επί της οδού Ακαδημίας 88 (5ος όροφος) όπου θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα: "Διδασκαλία και ψυχοθεραπεία στον Κήπο". Εισηγητής ο Χρήστος Γιαπιτζάκης. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΡΦΙΚΗΣ ΥΜΝΩΝ - ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2011
Παρουσιάζεται φιλολογική, φιλοσοφική και μυσταγωγική ανάλυση των ύμνων και των θεολογικών κειμένων του Ορφέως. Κάθε Παρασκευή στις 18:00 με την Ευρυνόμη Γαβρά.

Μαθήματα Αγωγής Λόγου

Σάββατο, 09 Απρίλιος 2011
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ - ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΕΩΣ, ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ! Τα μαθήματα είναι απαραίτητα για όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σπουδαστές, μαθητές, φοιτητές, ομιλητές, πολιτικούς, δικηγόρους, ξεναγούς, στελέχη επιχειρήσεων, δημοσιογράφους, εκφωνητές, ηθοποιούς, υποψήφιους Δραματικών Σχολών, τραγουδιστές, αλλά και για όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν τον λόγο τους. Κείμενα εργασίας: Ομηρικά Έπη - Ρητορικοί Λόγοι - Δημοτική Ποίηση - Ορφικοί Ύμνοι - μονόλογοι Αρχαίου Δράματος και κλασικού ρεπερτορίου, σύγχρονα κείμενα κ.α. Μετά το πέρας της φοιτήσεως δίδεται Βεβαίωση Σπουδών και για επαγγελματική χρήση. Διδάσκει με εικοσιπενταετή εμπειρία ο ηθοποιός - σκηνοθέτης ειδικός επιμορφωτής, διδάσκων Πανεπιστημίου Αιγαίου Ραδάμανθυς Αναστασάκης. Κάθε Σάββατο 13:00 - 15:00

Οι Βωμοί στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία και η τοπογραφία της αθηναϊκής αρχαίας Αγοράς

Σάββατο, 09 Απρίλιος 2011
Σάββατο 9 Απριλίου, ώρα 20.30 Ευάγγελος Μπεξής, «Οι Βωμοί στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία και η τοπογραφία της αθηναϊκής αρχαίας Αγοράς»

ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ και ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

Κυριακή, 10 Απρίλιος 2011
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Κυριακή 10 Aπριλίου 2011 Ώρες 12 - 5 μ.μ. (Ώρα προσέλευσης 11:30΄ π.μ.) Θέμα: ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ και ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ Σύμφωνα με την Ορφική Αστρολογία και τα παραδιδόμενα στο Έργο τού Αστρονόμου και Φιλοσόφου Πτολεμαίου «Τετράβιβλος: Περί Χρόνων Διαιρέσεως». Εισηγητής Σεμιναρίου: Ιαλυσσός Δηλώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 4 ημέρες πριν από το Σεμινάριο. ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ * Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Τό Νυμφαίον, τό Ίερόν καί τό Διδασκαλείον τής Μιέζης Ήμαθίας

Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2011
Δευτέρα 11 Άπριλίου 2011, ώρα 19.30 μ.μ.: 1.-«Τό Νυμφαίον, τό Ίερόν καί τό Διδασκαλείον τής Μιέζης Ήμαθίας».- 2.-Μάθημα Άρχαίας Έλληνικής.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΡΦΙΚΗΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ) ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011
Τον Φεβρουάριο αρχίζει νέος κύκλος σεμιναρίων με τη Μαρία Σίδερη νομικό - έγκριτη μελετήτρια Ορφικών Κειμένων - συγγραφέα - μεταφράστρια αρχαίων Ελληνικών κειμένων. Θα διεξαχθεί κατά τις ημερομηνίες: 9 και 23 Φεβρουαρίου 2011 - Τετάρτη - ώρα 19.00-21.00 9 και 23 Μαρτίου 2011 - Τετάρτη - ώρα 19.00-21.00 13 και 27 Απριλίου 2011 - Τετάρτη - ώρα 19.00-21.00 11 και 25 Μαΐου 2011 - Τετάρτη - ώρα 19.00-21.00 ΘΕΜΑ: Η Ελληνική -Ορφική- Θεολογία, Σκέψη και Φιλοσοφία ολική και δραστήρια απάντηση στα σύγχρονα αδιέξοδα. Πηγάζοντας από τα Ορφικά Κείμενα η Ελληνική Σκέψη, στοχασμός ανθρώπων ελευθέρων, δημιουργών, και οδηγώντας σε ανάλογη κοινωνική και προσωπική Στάση και Πράξη ζωής, απέδωσε τον τελειότερο επί Γης Πολιτισμό. Στη γενική σύγχρονη αποδόμηση και ερήμωση της Κοινωνίας, της Φύσεως, του Προσώπου, που υλοποιούν βαρβαρικές πεποιθήσεις και τρόπους, η μόνη απάντηση είναι η Ελληνική Φιλοσοφία και Σκέψη, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την Ορφική Θεολογία. Μόνον αυτή, με αμείωτη ισχύ, μπορεί και αναπλάθει ολόπλευρα την ανθρώπινη συνείδηση προς το Ιδεώδες παραινώντας στην υλοποίησή του σε κάθε επίπεδο. Και μόνη αυτή αποτελεί το «αντίπαλον δέος» στην ολική επέλαση του βαρβαρισμού ενάντια στο Ον και το Νόημα, στην ίδια τη Ζωή. Τα Σεμινάρια Ορφικής Θεολογίας - Φιλοσοφίας έχουν σκοπό, όχι μόνο να καλύψουν ένα σημαντικό γνωσιολογικό κενό στην Παιδεία και στη συνείδηση του σύγχρονου Έλληνα, αλλά και να καταδείξουν την Πανάρχαια Οικουμενική Γνώση που περιλαμβάνεται στην Ορφική Θεολογική Παράδοση, έτσι όπως αποθησαυρίστηκε από τον Γερμανό ελληνιστή OTTO KERN. Αυτές τις πανάρχαιες γνώσεις, πολλοί σύγχρονοι επιστήμονες-ερευνητές μελετούν και εμπνέονται σε νέες ανακαλύψεις και θεωρίες. Οι παραδόσεις θα καλύψουν ευρύτατο γνωσιολογικό φάσμα από την Ορφική Παράδοση, την κοινή ρίζα που έτρεφε συνεχώς την Ελληνική Σκέψη και τον Ελληνικό Πολιτισμό, αλλά και μέσω αυτών θα δοθούν τα κατάλληλα ψυχικά και πνευματικά εφόδια στους συμμετέχοντες ώστε να ενεργοποιηθούν προς το βέλτιστο προσωπικά και κοινωνικά. Το θέμα είναι ιδιαίτερα επίκαιρο για τον σημερινό Έλληνα άνθρωπο που βάλλεται από παντού- ιδίως τους κάθε λογής παγκοσμιοποιητές- για να του αφαιρεθεί η σκέψη και η αυτοπεποίθηση. Είναι ήδη φανερό ότι ο Ελληνισμός βάλλεται ανηλεώς και ολόπλευρα με τρόπους ακραίας βιαιότητας, ιδίως ψυχολογικής αλλά και ουσιαστικής. Εκτός από την κοινωνική- πολιτική- οικονομική αποσάθρωση που επιφέρει αυτός ο πόλεμος, έχει προκαλέσει, επίσης, ψυχική σύγχυση και ερήμωση, λογικό και εκφραστικό κενό και απορία και έχει επιδράσει βλαπτικά στην ψυχική αλλά και πνευματική- διανοητική υγεία των Ελλήνων. Η ψυχή των Ελλήνων, η συνείδηση και το φρόνημά τους ήταν και είναι ο κύριος στόχος των πολεμίων τους οι οποίοι, για να πλήξουν αυτόν ιδίως τον στόχο, προβάλλουν συν τοις άλλοις πολυάριθμα ψεύδη και παντοειδείς παραλογισμούς. Ένας και κορυφαίος συκοφαντικός παραλογισμός είναι ο χύδην ισχυρισμός ότι ο Ελληνικός Κόσμος στερείτο της θεμελιώδους θεωρητικής υποδομής που δεν είναι άλλη από την Πανεπιστήμη της Θεολογίας του. Στα σεμινάρια αυτά θα δοθούν οι δέουσες απαντήσεις. ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΥΑΝΔΡΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 88 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3840676


Τελευταία Σχόλια σε όλα τα άρθρα του Ιστοχώρου:

Τελευταίες Συζητήσεις στο Βουλευτήριο "ΠΝΥΞ":

Περισσότερες Συζητήσεις...




Διαφημίσεις - Μηνύματα:
>?Aoή s?A?έ»± .»»·½1oό sί½·?± Ά??A·A
sYs>Y£  '$!T©$Ts©? T£$Y>Y YOUTUBERS - £$Y? '.Y~.!T' $YY .>>-?' Y>T$-" style="border: 0px none ; text-decoration: none;" width="195" height="110">
Y 'AC±1?»?³1o?A §EA?A A?A Y²A1?o±AAA?A s?A±A?±A -!©?© - AEA?²?A»ί± ³1± έ½± ?έAEA? '½A?Aί,?A·A AE½ ?A³±?ό??½E½, ±Aό A± oάAE o±1 AA?AA '³ώ½?A" style="border: 0px none ; text-decoration: none;" width="150" height="225">
£ T~' - sί½·?± '½??άAA·AE½  ?»1Aώ½


Κινητοποιήσεις Πολιτών:

Συλλογές Υπογραφών

Διάσωση Σαλαμίνας
Εκστρατεία μας για την διάσωση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και του περιβάλλοντος της Κυνόσουρας Σαλαμίνας (όπου έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας)

Έξω το τουρκικό Προξενείο από την Θράκη
Η απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής είναι ένα τέτοιο μείζον θέμα που δεν μπορεί να σκεπάζεται διαρκώς από σιωπή. Αν είμαστε πράγματι κοινωνία πολιτών, έχουμε λόγο και πρέπει ν' ακουστεί!

Αεροψεκασμοί
Πανελλήνια Κίνηση κατά των Χημικών Αεροψεκασμών. ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΟΥΣΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ (chemtrails)

Άρση Ασυλίας
Να δικαστούν όλοι απαξάπαντες οι διατελέσαντες βουλευτές για ολα τα ποινικά και αστικά κατά των λαϊκών συμφεροντων αδικηματα.

Μηνυτήριο
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ!!

Ελεύθερος Πολίτης
Ανοικτή Επιστολή - Δήλωση: Αποποίηση ευθυνών στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, οποιασδήποτε ευθύνης μου επιρριφθεί άδικα και αναίτια, όπως και οποιασδήποτε απαίτησης αποπληρωμής οφειλών από οποιονδήποτε το απαιτήσει.

ΟΧΙ στο Δ.Ν.Τ.
Ας αντισταθούμε! Με όποιο τρόπο μπορούμε! Υπογράφουμε και αντιστεκόμαστε!

Bring them Back!
Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και επανένωση τους με το μνημείο.


Κοινωνικά Δίκτυα:
'o?»?A,ήAA?  ?? AA? Twitter
$? AA?Aί»  ??A AA? Facebook
$? AA?Aί»  ??A AA? Linked In
$? AA?Aί»  ??A AA? Stumble Upon
- A?»ί?±  ??A AA? Google




Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ενημερωτικών μηνυμάτων. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. (Directiva 2000/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας για οποιαδήποτε ενόχληση σας προκαλέσαμε.

Θέλετε να αλλάξετε την δωρεάν συνδρομή σας στην ενημέρωση Spiroskamp; Αλλαγή Συνδρομής (Εβδομαδιαία / Καθημερινή)
Θέλετε την Διαγραφή σας Spiroskamp; Διαγραφτείτε

Παρακαλώ μην απαντήσετε στο μήνυμα αυτό, μια και δημιουργήθηκε αυτόματα, μόνο για πληροφόρηση σας. Για να μας στείλετε email πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: