Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Η αυλή των θαυμάτων

Η αυλή των θαυμάτων

Δυναμική διαδραστική πολιτιστική και πολιτική ηλεκτρονική επιθεώρηση

Το νόημα δεν είναι απλά ένα περιοδικό με ποικίλη θεματολογία , είναι η έκφραση μίας ιδέας και ενός στόχου , της αναζήτησης και της προσωποποίησης της ουσίας που μπορεί να κάνει μια ανθρώπινη οντότητα να κατανοήσει ίσως λίγο καλύτερα αυτό που λέει ο τίτλος δηλαδή το νόημα , την ουσία της ύπαρξης του .

Στόχοι

Ένας από τους κυριότερους και ίσως ποιο τολμηρούς στόχους και αυτός που θα έλεγε κανείς ότι είναι το μεγάλο στοίχημα αυτής της προσπάθειας είναι παρουσίαση και η ανάδειξη του ταλέντου νέων ανθρώπων επαγγελματιών η μη σε όλα τα είδη τέχνης καθώς και σε κάθε άλλο τομέα που προάγει ένα επίπεδο κοινωνικού πολιτισμού όπως αυτός που έπρεπε να είναι  π.χ. στις επιστήμες στην κοινωνία της πληροφορίας και σε κάθε άλλη επαγγελματική η ερασιτεχνική σοβαρή δραστηριότητα .

Μέσα από τις ηλεκτρονικές αλλά και τις έντυπες σελίδες του περιοδικού θα φιλοξενηθούν φυσικά πρόσωπα η ομάδες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς

Α. Τέχνες

1.  Μουσική

2.   θέατρο

3.   Κινηματογράφος

4.    Συγγραφή

5.    Ποίηση

6.    Εικαστικές τέχνες

 Β.  Επιχειρηματικές ιδέες   

Γ.    Δραστηριότητες κοινής ωφέλειας

Δ.   Επιστήμες και τεχνολογία

Ε.   Απόψεις και προβληματισμοί που αφορούν την κοινωνία τον άνθρωπο αλλά και γενικότερα την κάθε λογής έκφραση που προσεγγίζει με σοβαρότητα και ειλικρίνεια την έννοια και την δυναμική του ιδανικού .

Η προβολή των ιδεών αυτών δεν θα έχει στόχο την απρόσωπη διαφήμιση των ενδιαφερόμενων αλλά την δημιουργία μίας δυναμικής  και δημιουργικής κοινότητας    η οποία πέρα από πολιτικές ιδεολογικές θρησκευτικές και άλλες σκοπιμότητες θα μπορεί να προβάλει και να στηρίξει τα μέλη της και πάνω από όλα την ιδέα της αναζήτησης του νοήματος της ύπαρξης μας  όσο προσωπική και εάν είναι αυτή η αναζήτηση .

Δεν είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά διότι το απαραίτητο συστατικό για αυτή την συνταγή υπάρχει και λέγετε αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια .

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων .

1.       Η ειλικρινής και ανιδιοτελής διάθεση για δημιουργία και προσφορά .

2.       Τα καλλιτεχνικά έργα καθώς και οι υπόλοιπες δραστηριότητες και ιδέες που θα φιλοξενηθούν θα δημοσιοποιούνται εφόσον κρίνετε και από τις δύο πλευρές ότι το έργο που παρουσιάζεται  είναι πρωτότυπο και προσεγγίζει μία  αντικειμενικά  σωστή εικόνα [ δηλαδή δεν είναι ανάξιο λόγου ]

3.       Οι ιδέες και τα έργα που θα προβάλλονται πρέπει να είναι πρωτότυπα και δημιουργημένα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στην προσπάθεια αυτή [ η ευθύνη για αυτό βαρύνει αποκλειστικά τον συμμετέχοντα ].

4.       Η συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια είναι δωρεάν .

Είμαστε πειρατές

Δεν είμαστε πλούσιοι

Δεν είμαστε άνθρωποι με πολλά κονέ ούτε έχουμε έτοιμες λύσεις

Είμαστε πειρατές οι οποίοι βαρέθηκαν να βλέπουν την κοινωνία τους να παρακμάζει και να χάνετε στον βωμό του κέρδους και των έτοιμων εύκολων για ορισμένους προβεβλημένων ειδώλων και ινδαλμάτων που ουσιαστικά είναι κενά και απρόσωπα αλλά δυστυχώς επιβεβλημένα και αρεστά  από τον σύγχρονο άνθρωπο .

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο χωρίς χρήματα αλλά με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε προχωράμε στην δημιουργία της αυλής των θαυμάτων , μίας πειρατικής κοινωνίας η οποία ως στόχο και σκοπό έχει την αναζήτηση του ιδανικού και του νοήματος της ανθρώπινης ύπαρξης .

Όσοι λοιπόν έχουν αισθανθεί την εσωτερική έκρηξη της δημιουργίας και το κάλεσμα για κάτι αυθεντικό που μπορεί να γεμίσει το εσωτερικό κενό τους και σπαρακτικά φωνάζει να βγει σαν μια στιγμιαία έκρηξη,  έχουν θέση σε αυτό τον κόσμο όσο ξεκομμένοι και εάν αισθάνονται από την κοινωνία και τον περίγυρό τους , αυτή την θέση διεκδικεί η αυλή των θαυμάτων και μπορεί να την έχει φτάνει να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπορούν να ονειρεύονται και έχουν το θάρρος  να ακολουθούν τα όνειρά τους

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6944334614 email tonoima@gmail.com

Γιάννης Ζωγραφάκης εκδότης του περιοδικού το νόημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: