Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Fwd: FW: ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΘΛΟΥ(κολύμπι-τρέξιμο) ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ 4-5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ









ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΘΛΟΥ(κολύμπι-τρέξιμο) ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ 4-5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με την συνεργασία του Δήμου Καρπάθου συνδιοργανώναμε πολιτιστικό και αθλητικό τριήμερο 4-6 Σεπτεμβρίου, με την επωνυμία αγώνες φιλίας των δύο νήσων Κρήτης και Καρπάθου με στόχο την καθιέρωσή τους και την διοργάνωσή του κάθε χρόνο. (την επόμενη χρονιά θα
υπάρξει και η συμμετοχή των Κυθήρων)Το μήνυμα που περάσαμε μέσα από τα τρία αγωνίσματα ήταν της συμμετοχικής συμμετοχής και όχι του ανταγωνισμού και φυσικά δεν δόθηκαν έπαθλα παρά ανταλλάξαμε δώρα, απολαύσαμε με τους φίλους μας τους Καρπάθιους την φύση την θάλασσα μέσα από τα αγωνίσματα , διασκεδάσαμε και χορέψαμε με την ψυχή μας.
Η αναχώρηση μας έγινε από το Ηράκλειο το βράδυ του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:30 με ώρα άφιξης το πρωί 07:00 στην Κάρπαθο
Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου το απόγευμα και ώρα 17:30 θα διοργανώσαμε αγώνα διάθλου με 300μ κολύμβηση και τρέξιμο-πεζοπορία 7,6χλμ στον αγώνα αυτό έδωσαν παρόν 12 αθλητές που κολύμπησαν και 20 που έτρεξαν τα 7,6 χλμ που η εκκίνηση και ο τερματισμός έγινε από το αμφιθέατρο στα Πηγάδια.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας διοργανώσαμε πολιτιστική βραδιά στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο των Πηγαδίων, που ξεκίνησε με βραβεύσεις από την πλευρά του Συλλόγου μας ο Σπύρος Καμπαξής τίμησε τον Δήμαρχο Καρπάθου κο Χανιώτη , τον Δήμο Καρπάθου τον Χατζηκουτσό Γιώργο (πρόεδρο του οργανισμού του Δήμου Καρπάθου για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις) και μετέφερε τον χαιρετισμό του Δήμαρχου Ηρακλείου κου Κουράκη προς τον Δήμαρχο Καρπάθου , καθώς επίσης και ένα βιβλίο ως δώρο. Ακολούθησε βράβευση προς τον Σπύρο Καμπαξή και τον ΣΜΚ από τον Δήμο και τον αθλητικό οργανισμό και ο Δήμαρχος Καρπάθου ανταπέδωσε δώρο προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου.
Μετά τις βραβεύσεις ξεκίνησε το πολιτιστικό πρόγραμμα που αρχικά περιελάμβανε τραγούδια και χορούς της Καρπάθου (από το χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου Ελληνίδων του νησιού) και αργότερα ξεκίνησε το πρόγραμμα με τα δύο συγκροτήματα που ήρθαν μαζί μας από την Κρήτη των καλλιτεχνών Νίκου Ηλιάκη (λύρα) Παπουτσάκη Γιώργου (κιθάρα )Ψαρουδάκης Γιώργος (λαούτο) και ακολούθησε το συγκρότημα των Κακουδάκη Βαγγέλη και Χαλκιαδάκη Γιώργου που έπαιξαν ρεμπέτικο τραγούδι, εκδηλώσεις με πολύ κέφι που κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:30 ποδηλατοδρομία 50 χλμ συμμετοχική ποδηλασία με την συμμετοχή των: Καμπαξή Σπυρίδωνα-Βιτσαξάκη Μιχάλη-Φανουργάκη Δημήτρη-Ζησιμόπουλου Κωνσταντίνου- Καλέργη Νικολάου-Χαμηλάκη Μανόλη- Παπουτσάκη -Γιώργου-Λουκάκη Μανόλη-Αλεξάντροβ Αλέξιος και τριών Καρπαθίων ποδηλατών (γύρος της νότιας Καρπάθου) στην διαδρομή Πηγάδια-Απέρι-Βολάδα-Όθος-Πύλες-Αρκάνσα-Φοινίκη-Μενετές-Πηγάδια με αντίξοες καιρικές συνθήκες δηνατός αέρας, ζέστη, πολύ ανηφόρα και σε κάποια διαστήματα σις κοινότητες όθος-Πύλες πολύ κρύο. Σε αυτή την πανέμορφη διαδρομή εκτός από την πανέμορφη φύση δεχτήκαμε την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων σε όλο το μεγαλείο στις παραπάνω κοινότητες. Μετά από την κοπιαστική ποδηλατοδρομία που μας κράτησε περίπου 3,5 ώρε τερματίσαμε εν μέσω αποθέωσης του κόσμου στα Πηγάδια.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας διοργανώσαμε ομιλία με θέμα Μινωική εποχή και Κάρπαθος με την συγγραφέα Ζωγραφάκη Χαρά στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου με αρκετά μεγάλη επιτυχία.
Βγαίνοντας από το Δημαρχείο και πηγαίνοντας στον χώρο που δεξιωθήκαμε από τον Δήμο πραγματοποιήσαμε με το Κρητικό συγκρότημα καντάδα στα κεντρικά σοκάκια του νησιού προς έκπληξη και ικανοποίηση των κατοίκων και των τουριστών.
Στην δεξίωση που μας παρέθεσε ο Δήμος το γλέντι και το κέφι κράτησαν ξανά ως τις πρωινές ώρες.
Την Τρίτη ημέρα αναχώρησης από την Κάρπαθο θα ξεναγηθήκαμε στην Όλυμπο και το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 21:00 αναχωρούμε από Κάρπαθο για Ηράκλειο με τις καλλίτερες αναμνήσεις αλλά με μία πικρία που τελείωσαν τόσο γρήγορα αυτές οι αξέχαστες στιγμές που ζήσαμε στο πανέμορφο νησί της Καρπάθου.
Το Διοικητικό μας συμβούλιο ευχαριστεί τα μέλη του Συλλόγου μας που μας εκπροσώπησαν στο πολιτιστικό και αθλητικό διήμερα στην Κάρπαθο για το ήθος και την συμπεριφορά τους.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε του Κρητικούς καλλιτέχνες Ηλιάκη Νίκο, Κακουδάκη Βαγγέλη, Χαλκιαδάκη Γιώργο, Παπουτσάκη Γιώργο και Ψαρουδάκη Γιώργο για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους.
Τον Δήμαρχο Καρπάθου κο Χανιώτη τον πρόεδρου του πολιτιστικού και αθλητικού οργανισμού κο Χατζηκουτσό για την υποδειγματική φιλοξενία και όλους τους κατοίκους της Καρπάθου που μας τίμησαν με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις μας.
Επίσης τους χορηγούς από την Κρήτη το τουριστικό γραφείο best way το νερό Φαράγγι τον αγροτικό Συναιτερισμό Αρχανών, την Ένωση Ηρακλείου και την ΑΝΕΚ LINES

Δεν υπάρχουν σχόλια: