Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Fwd: NewsLetter 61





artmag logo
  61


Cover Theme
Grigorovich Ballet theatre of Russia - «Σπάρτακος» και «Λίμνη των Κύκνων»
Ο σπουδαιότερος εν ζωή ρώσος χορογράφος και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι, έρχεται στην Ελλάδα με 70 συντελεστές και παρουσιάζει την ιστορική χορογραφία του για τον δούλο μονομάχο «Σπάρτακο» που κατάφερε να αντισταθεί σε ολόκληρη την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία αλλά και την τρυφερή διασκευή του για τη μοναδική «Λίμνη των Κύκνων»..

περισσότερα >>
Αρθρογραφία TED ( Ομιλίες ) Αφιερώματα
ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ:  Τέχνη - Επιστήμη: Ένα αναπόφευκτο διαζύγιο;
ΚΙΝΗΜΑΤΑ: Op Art - Οπτική τέχνη
TED: Ο Μπέντζαμιν Ζάντερ για τη μουσική και το πάθος
Προτάσεις
ΘΕΑΤΡΟ: «Δύο Θεοί»
Ο Θεατρικός Οργανισμός Νέος Λόγος παρουσιάζει στο Studio Μαυρομιχάλη, για δεύτερη χρονιά λόγω πολύ μεγάλης επιτυχίας, το έργο του Λένου Χρηστίδη, «ΔΥΟ ΘΕΟΙ», σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012. Το έργο απέσπασε το 1999 το βραβείο "Κάρολος Κουν", ως το καλύτερο Ελληνικό θεατρικό έργο εκείνης της χρονιάς.
ΘΕΑΤΡΟ: Grigorovich Ballet theatre of Russia - «Σπάρτακος» και «Λίμνη των Κύκνων»
Γιούρι Γκριγκορόβιτς, o σπουδαιότερος εν ζωή ρώσος χορογράφος και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι, έρχεται στην Ελλάδα με 70 συντελεστές και παρουσιάζει την ιστορική χορογραφία του για τον δούλο μονομάχο «Σπάρτακο» που κατάφερε να αντισταθεί σε ολόκληρη την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία αλλά και την τρυφερή διασκευή του για τη μοναδική «Λίμνη των Κύκνων». στο Θέατρο Badminton. Οι παραστάσεις θα δοθούν στην Αθήνα με την καθοδήγηση και την παρουσία του ίδιου του Γιούρι Γκριγκορόβιτς.
ΜΟΥΣΙΚΗ: 1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ύδρας
Στην Ύδρα, ένα νησί που οφείλει το όνομά του στα άφθονα νερά που ανάβλυζαν από τις πηγές του στην αρχαιότητα, και σε μια εποχή που ο πολιτισμός είναι τόσο απαραίτητος όσο και το νερό, εγκαινιάζεται φέτος ένα φεστιβάλ με άξονα την κλασική μουσική και σκοπό τη δημιουργία μιας «πηγής» από την οποία θα ρέουν δράσεις επικοινωνίας και πολιτισμού...
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή: «ΒΡΑΔΥΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ»
Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών τους εμφανίσεων η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή δίνουν δύο ιδιαίτερες μουσικές παραστάσεις, την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου (22:00), στο Προαύλιο του Badminton.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Εγκαίνια για το ανανεωμένο «Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη»
Ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσω της ιστορίας της αμπέλου και του κρασιού, υπόσχεται το ανανεωμένο και υπερσύγχρονο «Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη» που εγκαινιάζεται στις 9 Οκτωβρίου 2011. Ένα μοναδικό για τα ελληνικά αλλά και διεθνή δεδομένα Μουσείο κρασιού έχει δημιουργηθεί στον πολυχώρο Οινότρια Γη, του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι Αττικής. Ένα Μουσείο που ξεχωρίζει για την αισθητική του, την υπερσύγχρονη οργάνωσή του και την μοναδικότητα των εκθεμάτων και αντικειμένων που φιλοξενεί.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά και Συλλογή Υφαντών της Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη στο Πισκοπιανό Χερσ
Tη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011, στις επτά το απόγευμα, ανοίγει επίσημα την πόρτα του για το κοινό το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά στο Πισκοπιανό Χερσονήσου, δραστικά ανακαινισμένο και εμπλουτισμένο, στην επέκτασή του, με την εξαιρετική Συλλογή Υφαντών της Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη. Τα εγκαίνια του Μουσείου θα γίνουν από τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: +τέχνη / Έκθεση συνεργατών της γκαλερί Myrό
H γκαλερί Myrό εγκαινιάζει τη νέα περίοδο της λειτουργίας της με μια έκθεση παρουσίασης έργων των μόνιμων συνεργατών της, καθώς και επιλεγμένων έργων άλλων δημιουργών που έχουν επιλέξει οι μόνιμοι συνεργάτες της. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα τη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 20.00, αν και η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τη 1η Σεπτεμβρίου.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Mεγαλειώδης Έκθεση για την Ειρήνη στο Δήμο Αθηναίων!
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου 2011, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο Δήμο Αθηναίων, η ετήσια εικαστική έκθεση με τη συμμετοχή πολύ αξιόλογων καλλιτεχνών, αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών καθώς και άλλων αναγνωρισμένων εργαστηρίων τέχνης, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του γνωστού και διακεκριμένου εικαστικού - επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Ανοιχτά μαθήματα Αφρικάνικου χορού και κρουστών.
Η πρώτη Σχολή Αφρικάνικου Χορού, Μουσικής & Τεχνών στην Ελλάδα, STUDIO SELI KANOU σας προσκαλεί σε ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: SAE Athens OPEN DAY: 21 & 23/09 - Audio & Digital Film Education
Η SAE Athens σας προσκαλεί την Τετάρτη 21 και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου από τις 16.00 έως τις 21.00, στο Open Day, τον καθιερωμένο θεσμό πληροφόρησης εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάρια, workshops και παρουσιάσεις πάνω στις θεματικές του Audio Engineering & Production και του Digital Film Making - που ξεκινάει για πρώτη φορά στην Ελλάδα -, παίρνοντας μία γεύση από τα πρωτοποριακά προγράμματα της SAE, ενώ παράλληλα μπορούν να γνωρίσουν τους εισηγητές και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της σχολής.
ΒΙΒΛΙΟ: Ο ρόλος της εικόνας στα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (1950-2002)
Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη στην ελληνική βιβλιογραφία συστηματική προσπάθεια μελέτης των πολλαπλών ρόλων που επιτελεί η εικόνα στα σχολικά εγχειρίδια της ιστορίας από το 1950 μέχρι το 2002.
ΒΙΒΛΙΟ: Τέχνη στην εκπαίδευση, εκπαίδευση στην τέχνη
Ο τίτλος του βιβλίου υπονοεί την ύπαρξη μιας διπλής σύνδεσης. Από τη μια έχουμε το ρόλο της τέχνης στην εκπαίδευση και στη ζωή των παιδιών και από την άλλη, την εκπαίδευση των ειδικών. Από τη μια βρίσκεται η τέχνη ως μέσο προσωπικής και αυθόρμητης έκφρασης και από την άλλη, η τέχνη ως ιδιαίτερο κοινωνικοπολιτισμικό πεδίο.
Eπικαιρότητα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: 15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου
Συμβίωση; Η ερώτηση αυτή αποτελεί το θέμα της 15ης Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών που θα λάβει χώρα από τις 7/10 έως τις 6/11/2011, στη Θεσσαλονίκη. Ορίστηκε μέσα από συναντήσεις brainstorming και πιο συγκεκριμένα από την BJCEM, με τη συμμετοχή φορέων και ανεξαρτήτων επιμελητών της Θεσσαλονίκης(Μαρία Κενανίδου, Σωτήρη Μπαχτσετζή, Stephanie Bertrand και Θούλη Μυσιρλόγλου).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Ήρθε στο φως η χαμένη "Λευκή Σκιά" του Χιτσκοκ.
Στην Ταινιοθήκη της Νέας Ζηλανδίας ανακαλύφθηκαν οι τρεις πρώτες μπομπίνες της βωβής ταινίας «Η Λευκή Σκιά»...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Athens Video Art Festival 2011 On Tour
Ο Δήμος του Ωρωπού παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, "Athens Video Art Festival 2011 On Tour - Ο Σύγχρονος Πολιτισμός περιοδεύει στην Ελληνική περιφέρεια".
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: "In Music We Trust": Το ARK Festival επιστρέφει...
Tο ARK Festival επιστρέφει δυναμικά στον πολυχώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, με μερικά από τα πιο δραστήρια πρόσωπα της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 4ο Athens Hip Hop Festival στο Γκάζι
Το 4th Athens Hip Hop Festival, έρχεται τον Σεπτέμβρη να μοιραστεί μαζί μας την πρόκληση για κάτι νέο στην αρχή μιας σεζόν που έρχεται γεμάτη αβεβαιότητες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Αφιέρωμα στα λογοκριμένα και απαγορευμένα βιβλία
Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού και θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στα «Λογοκριμένα και απαγορευμένα βιβλία-περιοδικά και εφημερίδες την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974» με σπάνια ντοκουμέντα της εποχής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Λυρικές βραδιές στις γειτονιές τις Αθήνας
Ένα από τα event του προγράμματος είναι η ύπαρξη ενός Λυρικού Λεωφορείου που θα μεταφέρει μονωδούς και χορωδούς της Λυρικής Σκηνής, οι οποίοι στη διαδρομή και στις στάσεις θα ερμηνεύουν δημοφιλή αποσπάσματα από διάσημες όπερες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: …Το μαγικό ταξίδι του Θεάτρου Badminton συνεχίζεται!!!
Το Θέατρο Badminton στη νέα θεατρική περίοδο παρουσιάζει ένα πολύ πλούσιο …ενάντια στην κρίση πρόγραμμα, με κεντρικό άξονα τα υψηλού επιπέδου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: «Ειρήνη» του Αριστοφάνη
Η Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει την κωμωδία του Αριστοφάνη, «ΕΙΡΗΝΗ»...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Ξενάγηση στην Έκθεση με θέμα την Εγγύτητα
Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8.00 μ.μ. συζητήσεις πάνω στην Εγγύτητα, μία ξενάγηση στην έκθεση από τον επιμελητή της Παναγιώτη Σ.Παπαδόπουλο.
banner-adv
^ Αρχή
Προσκλήσεις Καλλιτεχνών
Διαγωνισμοί
Casting / Audition
Kερδίστε προσκλήσεις!
^ Αρχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: