Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Πως φθασαμε στην σημερινη καταντια.






κλικ στο  ''greektube.org''
 

http://www.greektube.org/content/view/143475/2/

 

 

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

INSIDE JOB.......η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007 έως 2010!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μια εκπληκτική ταινία-ντοκουμέντο του Charles H. Ferguson με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007 έως 2010! Παρουσιάζει μια έρευνα και εκτενείς συνεντεύξεις με τους «γνωστούς» Θεσμικούς Επενδυτές, Πολιτικούς, Δημοσιογράφους και Ακαδημαϊκούς!


Η ταινία επικεντρώνεται στις αλλαγές της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας κατά την δεκαετία που οδηγεί στην κρίση, το πολιτικό κίνημα προς την «απορρύθμιση», και πώς η ανάπτυξη της σύνθετης συναλλαγής, όπως η αγορά «παραγώγων», η οποία καταστρατήγησε παλαιότερους θεσμούς / κανονισμούς που προορίζονταν να ελέγχουν τους «συστημικούς» κινδύνους!.....και επέτρεψε την εξάπλωση της «ανάληψης ρίσκου»!

Όπως ξεδιπλωνόταν η κρίση, η ταινία αποκαλύπτει ότι τα κορυφαία επενδυτικά (πολιτικοοικονομικά) λόμπι, άρχισαν σιγά-σιγά να επηρεάζουν τους Διεθνείς Οίκους Πιστοληπτικής Αξιολόγησης και τους Ακαδημαϊκούς οι οποίοι επιδοτούντο ως Σύμβουλοι Επενδύσεων!

Ο επίλογος της ταινίας παρουσιάζει ένα τόσο ισχυρό Τραπεζικό Σύστημα που οι πρακτικές του «εγκλωβίζουν» το Διεθνές Νομισματικό Σύστημα!...χωρίς ούτε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της να κατηγορηθεί για τον ρόλο που έπαιξε στην παγκόσμια οικονομική......τήξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: